Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder en etanolinblandning på en Nissan Maxima

Med den växande oron över bensinpriser och miljöeffekter fler bilföretag och konsumenter har blivit intresserade av hållbara, renare energikällor, såsom etanol. Likaså är mer bensin företag tillsätta etanol till deras bränsle. Moderna bilar, inklusive de senaste modellerna av Nissan Maxima, har gjorts för att köra med blandningar av bränsle som innehåller olika grader av etanol. Noteably, Maximas tillverkade som 1 jan 2004 kan köras på bränsle som innehåller upp till 10 procent etanol, medan tidigare fordon kan ha vissa problem med dessa blandningar. Instruktioner
1

Vet året Maxima tillverkades. Vare köpt nya eller användas om bilen har tillverkats efter 2004 kan köras på E10 bränsle, blandar att använda upp till 10 procent etanol blandas i. blandningar som innehåller mer än 10 procent kan börja orsaka prestandaproblem eller lägre bränsleeffektivitet.

Även lite kan göras för att ändra ärva problem med etanol (naturlig separation av etanol från gas, lägre bränna effektivitet), kan dess effekt på gummi och plast begränsas.
2

Byt gummi och plast delar av bilens bränslesystem med metallbitar. För att tillgodose etanolblandade bränslen, vilket är naturligt frätande på gummi, plast och glasfiber, senaste Maximas använder en ökad mängd metallbitar i sitt bränslesystem. Bortom de inneboende problemen med etanol blandar detta är förmodligen det bästa alternativet för att montera en äldre modell Nissan för etanolinblandning.
3

Använd bränslet i tid. Etanol är en alkohol och har sådan absorberar vatten, avdunstar och i huvudsak går dåligt efter 90 dagar. Om bränslet inte används inom den tiden blir det meningslöst. Om du inte kör ofta, eller som inte använder bilen tillräckligt för att tömma tanken inom några dagar från att fylla upp med en etanolinblandning, kan det vara bäst att inte använda denna blandning alls.
4

Blanda E10 bränslen med de som innehåller mindre etanol. Lägga till bränslen med mindre etanol innehåll kommer att göra det lättare för en Maxima som inte är tillverkad för att klara högre nivåer av etanol för att effektivt utnyttja den. Även om effekterna av lägre effektivitet och prestanda kan fortfarande vara uppenbart, att använda olika bränslen kan åtminstone minimera dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134604.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.