Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fakta om elbilar

De är långsamma, har en mycket kort drivingrange per laddning, tar lång tid att ladda och är benägna att bryta - dessa är vanliga myter om elbilar, men faktum är, är dessa problem som har övervunnits genom förbättringar av batteriteknik, och medan vissa av dessa argument tillämpas på tidiga prototyper, produktions versionerna är mycket bättre när det gäller prestanda, effektivitet och tillförlitlighet. Här är några fakta som kan ändra dig om elbilar. Hastighet

Tesla Roadster har krossat alla myter om elbilar. Denna sportiga tvåsitsiga gör noll till 60 på mindre än 4 sekunder, och har en toppfart på 125 km /h med en 375-volts luftkyld asynkronmotor. Så mycket för slow.Even de små ZAP Alias ​​gör noll till 60 på 7,8 sekunder och har en maxhastighet på 75 mph.
Driving Range

batteriteknik har förbättrats, så har utbudet på elfordon. Vårt exempel Tesla Roadster har en räckvidd på 220 miles på en laddning, vilket ger motsvarande intervallet en gasbil av samma storlek och characteristics.As prestanda batteri tekniken fortsätter att förbättras, ungefär på samma sätt förbränningsmotorn gjorde genom år, kan dessa siffror går upp.
Laddning

Tesla Roadster helt kan tas ut i knappt fyra timmar, beroende på hur mycket det har avslutats, genom sin höga effekt laddningskabel. De flesta människor tar sig hemma under natten, så med den nya teknik vi har, laddtid är inte en problem.And detta gäller inte bara för Tesla. Varje elbil med drivlinan levereras av AC Propulsion kan uppnå samma siffror. Addera Hållbarhet

Eftersom tekniken har gått förbi med gamla motorer folkmusik hiss i elbilar, det har varit en stor förbättring i hållbarhet. Dagens elbilar lätt kan matcha den förväntade livslängden för en gasbil.
Potential

Även om det är sant att tidiga omvandlingar och prototyper hade inneboende problem, har dessa problem varit övervinnas genom avancerad teknik och bra engineering.As batteri tekniken fortsätter att förbättras, och ingenjörer förfina system och delsystem, bör vi se samma typ av tillväxt som vi hade under gas bilens utveckling.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134090.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.