Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

DIY Vegetabilisk olja Fuel

Som gaspriserna klättra högre, det är en bättre tid än någonsin att vända sig till alternativa bränslen. Raka eller blandad vegetabilisk olja kan användas som bränsle i en dieseldriven bil utrustad med en konverteringssats eller dubbel tank. Använd olja kan sparas och filtreras för att spara ytterligare pengar. Saker du behöver
Matlagning Cloth olja Indonesia, filter måla, eller finmaskigt att använda för filtret
Dieselbränsle bil
Bränsle växelsystem (rekommenderas)
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Förvärva vegetabilisk olja. Även om det inte är ekonomiskt att köpa vegetabilisk olja för att bara använda som bränsle, återvinning använd matolja kan vara ekonomiskt och miljömässigt. Ett bra sätt att skaffa använd matolja är att be flera lokala restauranger. Som matolja normalt inte kan spolas ner i avloppet, kommer många restauranger gärna ge bort sina använda olja om du är villig att förfoga över det själv.
2

Kontrollera att vätskan förblir i flytande eller halvflytande form vid rumstemperatur. Annars är oljan inte hög kvalitet nog att brinna bra i en motor.
3

Filtrera din olja. Cheesecloth fungerar bra, men några fina nät eller trasa filter ska fungera så länge som endast olja är tillåtet igenom.
4

Store oljan i en ren och täckt förvaringsutrymme. Stora tankar och kar fungerar bra.
5

Blanda oljan med diesel om så önskas. Blandning kommer att tillåta fordonet att starta lätt, och kommer att tillåta fordonet att köra lätt i kalla förhållanden. Om du använder en två-tank-systemet kan du använda vanlig diesel för att starta motorn och byta när oljan har värmts upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134701.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.