Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Ford Väte Bil Specifikationer

Ford Motor Company producerar ett brett utbud av bilar, lastbilar, delningsfilter och sport-utility fordon. Ford har ett mål att minska miljöpåverkan från bilar genom att tillverka innovativa, miljövänliga bilar. De erbjuder för närvarande bensin-elektriska hybrider såsom Hybrid Fusion, och planer för framtiden inkluderar en plug-in elbil. Ford Väte Fusion 999 är en racerbil som produceras av Ford, Ohio State University, Ballard Power Systems och Roush som använder alternativa bränslen. Historia

Ford Fusion Hydrogen 999 är en bränsle-cell-drivna fordon som forskat i 10 år och under uppbyggnad i ett år. Uppkallad efter 1902 racerbil utvecklats av Henry Ford, grundaren av företaget, debuterade den då på 2007 Utah Bonneville Hastighet Week. När tävlade, nådde det en hastighet på 207,297 miles i timmen, vilket är ett land hastighetsrekord för en produktion baserad bränsle-cell-drivna fordon. Ford Fusion Hydrogen 999 tjänade bolaget titeln på den första biltillverkaren i världen att ställa denna post.
Hydrogen Fuel Cell Effekt

Ford modell drivs helt med vätgas bränsleceller. Det är ett viktigt steg mot kommersialisering av fordon av detta slag, vilket är mycket bra för miljön. Vätebränsleceller kombinerar väte med syre för att generera energi. Det enda utsläppet att resultera från denna kombination är miljövänliga H2O. Detta fordon visar effektiviteten för vätgasdrivna bränsleceller eftersom de kan jämföras med mer traditionella motoralternativ.
Specifikationer

Ford Fusion Hydrogen 999 är drivs av en 350 kW bränslecellsystem designad av företaget, vilket omfattar 16 Ballard Mk902 bränsleceller rader. DC bränsleceller ström matas till en inverterare, där curent omvandlas till AC. Denna ström är vad som då driver 770-hästkrafter induktionsmotor. Detta fordon lagrar både komprimerad vätgas och komprimerad heliox, vilket är 60 procent heliox och 40-procent syre, ombord. Behovet av en traditionell luftkompressor elimineras med användning av kompletterad syre, vilket gör att bränslecellerna för att generera mer kraft än om normal luft användes. Denna Ford modell har också en luftmotståndskoefficient på 0,21

, minskade av ingenjörer från 0,34. Tjänstevikten är 6,700 pounds, och den har en sexväxlad manuell växellåda och Wilwood skivbromsar stöds av två fallskärmar. Den har en bak-motor transaxel som, tillsammans med sändningen, var anskaffas från Ford GT.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134449.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.