Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger en Etanol Still

Destillation är en enkel teknik som kan användas för att koncentrera nästan alla vätska med en känd förångning punkt. I fallet med etanol destillation, sätta en alkohol-laden ämnet i en förseglad kruka, upphettning till en temperatur där etanol kokar bort, men vattnet stannar kvar, och sedan rör som ånga i en andra pott där den kan kondensera tillbaka in en vätska. Hem destillering är oftast för att dricka sprit, men det kan också vändas till att göra etanol för fordon och skapa en liten självförsörjning. Saker du behöver
10 meter kopparrör
Bågfil
Clamps
Koppar eller rostfritt stål förseglad gryta (minst 5 liter) katalog Glaskanna (minst 5 liter)
Lödkolv
Borra
Tigersåg
gummipropp försedd med en termometer
campfirematlagning stå
alkohol test kit
Visa fler instruktioner
1 < p> Börja med att såga av kopparrör i två sektioner med bågfil. Du behöver ett avsnitt som är 1 meter lång och en annan som är 9 meter lång.
2

Böj 9-fot sektion av slangen i en spole. Ett praktiskt sätt att göra detta är att använda grytan som en gjutform, och böja slangen tillbaka runt den med klämmor. Batteriet ska göras med hjälp av de centrala 6 meter av slangen, lämnar en 1/2 meter på vardera sidan.
3

Kontrollera grytan. Det bör vara antingen rostfritt stål eller koppar och helst komma redan förseglat. Om det inte är, kan du rigga en förseglad kruka genom lödning locket på grytan, men dessa lödpunkter måste vara tjock och solid.
4

Borra ett hål i locket på grytan , och mata den ena änden av slangen i den, böja det vid behov. Löd röret till hålet.
5

Använd en borr och återgående såg att skära ett andra hål i potten locket som ger en perfekt passform för din gummipropp. Detta hål kommer att användas för att hälla mäsk i grytan.
6

Borra ett hål i locket eller locket till glasburk. Grytan
7

Place på en lägereld matlagning monter. Ställ glasburk i närheten, nära nog att den andra änden av kopparrör kan matas in i den. Det finns inget behov att täta detta, men du vill ha minst ett par inches av slangen i burken så att det inte kommer att dyka upp.
8

Fyll grytan med en jäst mäsk. För drivmedelsetanol, skulle sockerrör vara bäst, men hampa stjälkar, stjälkar majs och majskorn kan användas som ett billigt substitut för att göra mäsk. Temperaturen av branden måste hållas mellan 173 grader F och 200 grader F. Varje högre och vattnet kommer att koka, något lägre och alkoholen inte börjar koka. Det finns ingen anledning att packa kondens spolen i vatten eller is, men det måste hållas på en sval, skuggig plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134041.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.