Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Förnybar och icke förnybara bränslen

Fossila bränslen el och värme de flesta hem och bilar . Men snart använt upp , kommer dessa energikällor vara borta för alltid . Biobränslen erbjuder ett miljövänligt alternativ till icke förnybara bränslen . Definitioner

Ej förnybara bränslen som bensin , olja och kol är standard bränslen världen över . De är naturliga källor tagna från jorden . Ofta kallas biodrivmedel , kan förnybara drivmedel produceras naturligt eller av människan . Exempel på biobränslen är etanol , avancerade biobränslen , butanol , väte , och biodiesel .
Effekter

Medan en anledning forskare letar efter alternativ till fossila bränslen är att deras leveranser är begränsad , är de också bekymrade över effekterna av icke förnybara bränslen resurser på miljön . Till exempel , utsläppen av gas - vårdbehövande bilar bidrar till växthusgaser som påverkar atmosfären . I jämförelse , inte förorenar förnybara bränslen inte luften som gas och kol kan. Men de kan inverka negativt på miljön genom att hävda stora landområden för att hysa de maskiner som krävs för att skörda dem .
Kostnad


Eftersom förnybara bränslen är relativt ny , jämfört med icke förnybara källor, är den teknik dyrare eller otillgänglig för konsumenterna. Som av November 2010, pågår forskning om hur man kan minska kostnaderna för produktion och utnyttjande av förnybara energikällor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134451.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.