Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Information om Corn Används för bränsle

Majs kan odlas för olika ändamål, av vilka endast några har att göra med mat för människor eller djur. Eftersom priset på bensin och tillhörande produkter stiger, corn alltmer vuxit till levererar råmaterialet för flera typer av bränslen som alternativ till fossila bränslen. Dessa bränslen kan härledas från majs på flera olika sätt. Spannmålsetanol

Den vanligaste formen av bränsle som härrör från majs är etanol. Etanol är samma alkohol i alkoholhaltiga drycker, det kan framställas i en ren form genom jäsning majs och därefter avdestillering och slutligen filtrering av den resulterande produkten. Etanol kan brännas i rent tillstånd i speciellt utformade förbränningsmotorer och som tillsatser till bensin i andra. Produktion av majs etanol är mindre effektiv än andra former av socker etanol, men den lätthet med vilken stora mängder majs kan odlas i USA gör det till en tilltalande förslag.
Etanol i Bensin

Medan ren spannmålsetanol kan brännas som bränsle i bilar och industriella motorer avsedda för detta ändamål, är spannmålsetanol redan används som tillsats till många kvaliteter av bensin. E10 bränsle som säljs på många bensinstationer runt om i USA, innehåller 10 etanol procent majs och 90 procent bensin och är lämplig för användning i de allra flesta moderna bilar och lastbilar. E85 innehåller 85 procent etanol och kan användas i speciellt utformade etanol-kapabla motorer, som börjar dyka upp i större antal. Som bränsle

Nackdelar med Corn

Corn etanol utgör ett praktiskt alternativ till bensin som en viktig energikälla, men det finns flera nackdelar med dess storskalig produktion samt. Den mängd energi och vatten som behövs för att slutföra processen för jäsning och destillering majs är oöverkomliga. Processen kräver också användningen av stora mängder energi, vilket kan försörja äldre, fossilt kraftverk. Under nuvarande förhållanden, skulle många av de miljövinster som görs genom att använda mindre bensin raderas genom etanolproduktion över tiden.
Food Vs. Bränsle

annat bekymmer över corn för bränsle kretsar kring spänningen mellan jordbruksmark ägnas åt att producera bränsle kontra jordbruksmark för produktion av livsmedel. Eftersom mer mark blir ägnas åt att producera mer majs (eller andra grödor) för bränsle, minskar det tillgängliga utrymmet för livsmedelsgrödor och, som ett resultat, priserna på de tillhörande grödor tenderar att stiga. Detta kan placera vissa stapelgrödorna, inklusive majs, ekonomiskt utom räckhåll för konsumenterna i fattigare länder där maten kan vara mest behövs.
Andra former av Corn Fuel

Majs kan användas som en bränslekälla i flera andra sätt. Hushållens eller industriella kaminer som bränner majs pellets eller individuella kärnor är ett sätt att ge värme i situationer där majs kan vara mer lättillgängliga och billigare än lövträd. Majs kan också vara en form av biomassa, som majskolvar som annars skulle gå till spillo kan brännas för att producera värme eller användas i biokemisk omvandling, där frisättningen av energi som de ruttnande naturliga material bryts ned fångas och omvandlas till el.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134091.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.