Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Användning av Jatropha Oil

Jatropha curcas är en växt som har sitt ursprung i Centralamerika, och odlas i tropiska områden världen över. Dess frön innehåller en olja som har löfte som ett alternativt bränsle, eftersom det är hållbart, torka-resistent, kräver begränsad bearbetning, och är renare och billigare än fossila bränslen. Jatropha olja är också ett viktigt led för tvål, och en förnybar värme, ljus och matlagning bränsle. Alternative Fuel
dieselmotorer kan köras på biodiesel.

Jatropha olja kan fungera som en biodiesel för konverterade dieselmotorer. Det är mycket mer kostnadseffektiv än traditionell diesel eller bensin. Eftersom Jatropha är lätt att odla, det har god potential som en hållbar energikälla.

I Indien, är regeringen fast besluten att odla Jatropha anläggningar för produktion av biobränsle. Men BBC News konstaterar att "vissa ser en risk för att i ett land där självhushållningsjordbruk --- odla mat att äta --- är fortfarande en utbredd aktivitet, Jatropha kan ersätta välbehövlig livsmedelsgrödor, vänder Indien till en monokultur."

Soap
Jatropha olja ger en slät, silkeslen tvål.

I Tanzania gjorde landsbygdens hantverkare hantverk tvål med Jatropha olja och sälja den över hela världen genom Fair Trade återförsäljare. Denna Jatropha tvål handeln ger ekonomiskt de tanzaniska kvinnor som producerar det. Liknande projekt pågår i andra tropiska och subtropiska områden i utvecklingsländerna.

Enligt Dove Biotech, som genomfört en fallstudie på den ekologiska, sociala och ekonomiska konsekvenserna av den "Jatropha System" på landsbygden i Afrika, effekterna av Jatropha tvålproduktion är positivt i alla fall för vilka uppgifter finns tillgängliga.
Hushållens Fuel
Jatropha olja brinner rent.

I Afrika, dieselgeneratorer som körs på Jatropha-olja är en livskraftig källa till elektricitet för mindre byar, enligt undersökningar som genomförts av The Better World Verkstad, vilket gynnar Jatropha System för landsbygdens utveckling.

Jatropha Oljan är också en livskraftig bränsle för vissa typer av lågteknologiska oljelampor, såsom "Binga lampan" utvecklats i Zimbabwe. Dessutom identifierar livsmedels-och jordbruksorganisation av FN Jatropha olja som en säkrare och hälsosammare alternativ till traditionell matlagning bränslen som ved och träkol. Använda Jatropha olja som ett alternativ till trä kan också minska avskogningen i vissa landsbygdsområden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134383.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.