Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hybrid Vs. Bensindrivna bilar

I jämförelse hybridfordon till bensindrivna fordon, är det viktigt att förstå skillnaden mellan de två. Bensinbilar drivs av en förbränningsmotor, som använder blyfri bensin. Hybridfordon har två motorer, varav en är elektrisk och körs på batteri, medan den andra, en bensinmotor, körs på blyfritt bränsle. Hybrider automatiskt växla mellan den elektriska motorn vid låga hastigheter och bensinmotorn på motorvägshastigheter. Miles per gallon

Mest hybrid versioner av bilar tjänar betydligt mer miles per gallon än samma bil med en bensin-bara motorn. Ford Motor Company för 2010 Fusion sedan tjänar 23 mpg i staden och 34 mpg på landsväg. Den hybrid version av samma bil tjänar 41 mpg city och 36 mpg highway. Medan det finns inte mycket skillnad när det gäller landsvägskörning, det finns en nästan 20 mpg skillnaden i staden.
Kostnad

Hybrider kan vara dyrt, vilket är den primära avskräckande för de flesta blivande hybrid ägare. Den tidigare nämnda bensin-bara 2010 Ford Fusion säljs för $ 19,270.00, medan hybriden versionen börjar på $ 27,270. Medan den ursprungliga investeringen kan vara värt att många konsumenter, kommer det ta flera år innan bränslebesparingar täcka prisskillnaden.
Variation och tillgänglighet

annan stor klagomål från blivande hybrid köpare är bristen på val när de köper ett fordon. Inte alla stora bilföretag erbjuder hybridmodeller, och de som har ett förhållandevis begränsat urval. Dessutom kan populariteten av hybridfordon göra att hitta en som är omedelbart tillgänglig svårt, och vissa konsumenter kan befinna sig på en lång väntelista. Addera Tillförlitlighet

Ett vanligt missuppfattning om hybridbilar är att de är mindre tillförlitliga än bensin-endast fordon. Dock är tillförlitligheten oftast bestäms av märke och modell av fordon. Generellt sett är hybrider inte något mer benägna att uppleva betydande mekaniska eller elektriska problem än någon bensin-bara bilen. Huruvida en hybridmodell av en viss bil är mindre tillförlitlig än bensin-bara motsvarighet beror helt på tillverkaren.
Hästkrafter

Hybrider har också kommit under kritik för sin brist på hästkrafter. Med samma 2010 Ford Fusion för jämförelse, erbjuder den fyrcylindriga modellen konsumenterna en 175 hästkrafter, medan V6-modellen har 240hk och 263hp versioner. Däremot har hybridmodellen en 191 hästkrafter, vilket är mer kraftfull än den I4 modellen, men betydligt mindre kraftfull än både V6.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134096.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.