Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en motor från gas till alkohol

Konvertera en motor från gas till alkohol är en komplicerad procedur som kräver specialkunskaper och mekanisk färdighet. Särskilda åtgärder för att modifiera en motor kan variera mycket beroende på faktorer såsom ålder, storlek, tändning och bränslesystem. Oavsett detaljerna, vissa begrepp gäller för all gas till alkohol omvandlingar. Saker du behöver
gasmotor specifikationer
Motor
Replacement bränslesystemet delar
Replacement tändsystem delar
Etanol
Visa fler instruktioner
Förberedelser

1

Skaffa en motor som skall användas för omräkning. Om möjligt, säkra en uppsättning specifikationer för motorn. Motorn du väljer bör vara i gott skick och köras på bensin. Motorer som körs dåligt eller behöver en fullständig ombyggnad kommer att komplicera omvandlingsprocessen.
2

Hitta en väl upplyst arbetsyta och samla de nödvändiga verktygen för att ta bort och installera de olika komponenterna i motorns bränsle och tändning system. Addera 3

Bestäm vilka reservdelar som kommer att behövas för att ändra bränsle och tändsystem och få dem innan du påbörjar modifieringar.
4

Skaffa en leverans av etyl-alkohol som skall användas som bränsle. Förvara denna på ett säkert sätt i ett väl ventilerat utrymme. En 5-gallon bränsle kan med löstagbar pip är perfekt.
Bränslesystem Ändringar
5

Använda befintliga bränsletanken, pump och ledningar kommer att fungera bra för de flesta omvandlingar. Om du planerar att växla fram och tillbaka mellan bensin och alkohol, ett sekundärt bränsletank och pump samt ytterligare bränsleledning och en t-ventil måste installeras.
6

Var beredd på att Byt bränslefilter flera gånger efter konvertering av bränslesystemet. Alkohol tenderar att rengöra bränslesystemet på äldre motorer och lossade smuts kommer snabbt sätta igen bränslefiltret.
7

Alkohol motorer kräver ett ökat bränsleflöde för att uppnå samma effekt som bensinmotorer. Beroende på vilken typ av bränslesystemet, måste du öka storleken på din motor bränslespridare. Om motorn är en äldre modell med en förgasare du kommer att behöva öka storleken på de mätare jetplan för att möjliggöra ökat bränsleflöde. Race butiker som bär delar för alkohol brinnande motorer är en utmärkt källa för de nödvändiga delarna.
8 p Om motorn har en förgasare istället för bränsleinsprutning du också kommer att behöva ändra eller ersätta förgasaren s flyta. Detta gör att flottören skål att behålla en större mängd bränsle för att tillgodose det ökade bränsleflödet. Addera Tändningssystem Modifikationer
9

Installera en hög systemet energi antändning. Alkohol inte förångas inte samt bensin, speciellt i kallt väder. Höga energipriser elektroniska tändsystem kommer att gå långt för att lösa detta problem.
10

tändstift rekommenderas för din motor i allmänhet kommer att fungera bra. Om du planerar på att köra din konverterade motor för långa perioder eller i mycket varmt väder, kan du dra nytta av att ersätta de rekommenderade pluggar med kallare sådana.
11

Advance motorns tändningen ungefär 5 till 8 grader . Tändningsinställning på gasmotorer fördröjs något för att minska mängden kväve utelämnade oxider. Dessutom kommer framflyttning av tidpunkten för långt på en bensinmotor få den att slå. Alkohol-bränning motorerna har inte dessa problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133967.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.