Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör gratis Biodiesel

Biodiesel är ett alternativt bränsle som är renare och billigare än bensin. Naturliga biobränslen använder vegetabilisk olja, träsprit och lut för att göra ett bränsle som brinner rent och kostar mindre att använda. Biodiesel är ekonomiskt och, när den har bearbetats till bränsle, är det giftfritt och kan användas i alla dieselmotorer. Biobränslen brinner renare och är bättre för miljön. Saker du behöver
1 liter vegetabilisk olja
200 ml metanol (marknadsförs som "Heet," en gastank tillsats) katalog 3,5 g lut (Red Devil avloppsrensningsmedel) katalog Blender med glas kanna Review, Digital skala för 1-liters glas eller plast kanna Handskar
Skyddsglasögon
Skyddskläder
Wide-mun glasburk som kommer att hålla 1 liter
Container som kommer håller 200 ml
Visa fler instruktioner
1

Mät 200 ml metanol och häll i glaset mixer kanna. Mät 3,5 g natriumhydroxid --- lut --- använder den digitala skalan. Läsningen ska vara .12 oz.
2

Ställ in mixern på lägsta inställningen och tillsätt långsamt lut. Blanda i ca två minuter eller tills lut är helt upplöst. Lägg den vegetabiliska oljan. Mixa på lägsta hastighet i ca 20 minuter.
3

Häll blandningen i en bred mun burk. Blandningen kommer att börja separera i skikt. Låt blandningen stå orörd under två till fyra timmar.
4

Häll det översta lagret i en ren glasburk och toppen med ett lock. Detta är ditt biobränsle. Spara resterande lager glycerin för ett annat projekt om du vill.
5

Använd eller lagra för blandning. I varma klimat kan biodiesel kan användas som den är. I kallare temperaturer, är det lämpligt att blanda med petroleum diesel. En 50-50 mix är bra för kalla temperaturer. Bearbetade biodiesel är säkert att lagra under längre perioder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134418.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.