Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Homemade Vätgas bilgeneratorer

De huvudsakliga delarna av vätgasgenerator är elektrolysören, bubbelflaskan, och strömförsörjningen. Konstruktion och installation är ganska rakt fram, men det finns några saker att tänka på. Designs

De vanligaste motiv för elektrolysanordningar kräver användning av rostfria plåtar, rör, eller tråd. De viktigaste sakerna att komma ihåg är att det rostfria stålet bör vara 316L eller det kommer snabbt korrodera bort under användning, vilket ökar driftskostnaderna. Det är bättre att spendera lite mer nu då behöva byta ut delar ofta.

Nästa tangent när du väljer en design är yta. Ju mer yta du har på det rostfria stålet desto mer vätgas genereras.
Byggande

Under byggtiden är det viktigt att kontrollera avståndet mellan plattorna, rör eller tråd. Med plattor eller rör, kan enkla distanser göras med hjälp av gummi eller o-ringar. När du använder tråd kan tråden lindas och sedan sträcks för att ge lämpligt avstånd.

Vid användning av rör eller plattor för att bygga din elektrolysatorn, är ett enkelt sätt att öka ytan till sand ytorna i en 90 graders korsmönstret. De repor kvar av sandpapper kommer att öka ytan och utgång.
Installation


Under installationen är en bubblare som används för att separera elektrolysören från motorn. Detta är en enkel anordning, som består av ett rör fyllt med vatten i vilka vätet bringas att passera genom på vägen till motorn. Det hindrar bakbrand in elektrolysören, och är den enda säkerhetsanordningen på systemet.

Hela aggregatet ska placeras i motorrummet på ett sådant sätt att adekvat luftflöde och kylning.

Sammanfattning

Använda material av hög kvalitet, byggteknik, och säkerhetsanordningar kommer att ge dig en säkrare, effektivare vätgas generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134093.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.