Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Sex typer av bränslen som används i dagens fordon

Dagens fordon köras på en mängd olika bränslen, av vilka du förmodligen inte är medvetna om. Även om det är sant än de allra flesta fordon köras på bensin, tekniken på andra bränslen för att tillgodose våra behov av transporter existerar, med specifika fördelar och nackdelar för varje. Bensin

bensin eller diesel är det vanligaste bränslet används i bilar idag. Denna specialiserade fossila bränslen är avsedd för fyrtaktsmotorer som de som finns i vanliga bilar. Bensin möjliggör snabb start, snabb acceleration, enkel förbränning och tyst drift, enligt University of Michigan hemsida på fossila bränslen.

Kolväten som finns i bensin och dess produktion av koldioxid vid förbränning bidrar till förorening, smog och den globala uppvärmningen. Även om det är det mest lättillgängliga bränslet, anses det vara en tillfällig källa till bränsle på grund av dess kostnader, miljöeffekter och begränsade resurser. Addera Diesel

Diesel bränsle används flitigt i transportfordon såsom traktor-trailer lastbilar, bussar, båtar och tåg. Denna fossila bränslen är också icke-förnybara, som bensin. Även om den bidrar mindre koldioxid till miljön, skapar diesel mer organiska föreningar och lustgas som orsakar smog.

Dieselfordon tenderar att pågå längre än bensinbilar, och de har 30 procent bättre bränsleekonomi än den genomsnittliga bensin fordon, enligt bensinpriser hemsida.
gasol

Gasol, mer känd som propan, är ett rent bränsle alternativ till bensin som används i vanliga bilar på ett begränsat underlag. Du hittar hybridbilar i Förenade kungariket som har utformats för att använda propan, men i allmänhet är det enda sättet att få en propan fordon i USA är att ha en gasmotor konverteras.

Gasol producerar färre gifter vid förbränning och bidrar inte till smog på samma sätt som diesel och bensin gör. Propan är också billigare än bensin. Addera Compressed Natural Gas

gas-och dieselmotorer kan konverteras för att köras på komprimerad naturgas eller CNG. CNG är en klar, luktfri och icke-frätande gas som kan användas i flytande eller gasform att köra en förbränningsmotor.

Fordon försedda med ett CNG bränslesystemet kan förväntas producera 80 procent mindre ozon-bildande utsläpp än bensin brinnande bilar, enligt Consumer Energy Center webbplats. CNG tankstationer är på plats är utvalda områden i landet, främst i Kalifornien.
Etanol

Etanol är ett biobränsle alternativ till bensin som är gjord av omvandlingen av sockerrör, majs, korn och andra naturliga produkter. Etanol har blivit populär som bränsle eftersom i de flesta fall är det en av de enda bränslen som kan bränsle en bensinmotor utan modifieringar. Många bilmodeller kan köras på 100 procent etanol, men det är mer allmänt används som tillsats.

Vissa stater har mandat tillsats av etanol för att hjälpa till att skära ned på utsläppen och föroreningar orsakade av ren bensin komponenter. E10 är som bensin blandad med 10 procent etanol, finns på de flesta bensinstationer i Amerika idag. Vissa platser använder ännu högre koncentrationer. Addera Bio-diesel

Bio-diesel är en diesel substitut tillverkat av sockerbetor, raps eller palmolja. Individer gör ibland detta ämne genom att samla in spillolja från restaurang fritöser.

Bio-diesel brinner mycket renare än vanlig bensin eller diesel och ger betydligt mindre koldioxidutsläpp när den används. Dock får fortsatt produktion av detta ämne resultera i överdriven avskogning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133947.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.