Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Förteckning och beskrivning av alternativa bränslen

Sökandet efter alternativa bränslen i Amerika började minst 150 år sedan, då fossila bränslen, som kol, började ersätta trä som en energikälla. Idag, däremot, har sökandet efter alternativa bränslen utvecklats till utövande och utveckling av rena och förnybara energikällor. Moderna alternativa bränslen tenderar att vara dyrare än traditionella bränslen, men de är också renare och mindre benägna att råvarubrist. Biobränslen

drivmedel som framställs ur det biologiska materialet av organismer, både levande eller tidigare lever, kallas biobränslen. Målet med att använda biobränslen som en alternativ energikälla är att producera mer energi än vad som krävs för att skörda den. Majs och sojabaserad etanol är två exempel på praktiska alternativa bränslen som används nu. En annan är biodiesel, som är ett biobränsle som tillverkas av nya eller begagnade vegetabilisk olja och animaliska fetter. Biodiesel kan användas med nästan alla moderna dieselmotorer med hjälp av filter, och kan förvärvas genom att återvinna använt fett från restauranger. Biobränslen är inte utsläppsfri, men de producerar mindre föroreningar än bensin.
Naturgaser
p Det finns flera typer av naturliga gaser som kan användas som bränsle, alla av vilka brinner renare än bensin. Naturliga gaser som används för bränsle innefattar metan, propån, etan och butan. Vissa former av utvinning av naturgas är skadliga för miljön. Men det är också möjligt att få bränsle-grade naturliga gaser som metan från djur, utvinna denna resurs är säkert för miljön, och bränslet är oändligt förnyas. Många stadsbussar drivs med komprimerad naturgas.
Hydrogen

Vätgas är ett rent brinnande energikälla som är ännu mer potent än bensin. Det kräver mer lagringsutrymme än bensin, men är bara en tredjedel så tungt. Turning vätgas till bränsle är svårt eftersom det kräver komplicerade och energikrävande tekniker för att skörda. Det är svårt att transportera på grund av hotet om läckande. När det används som bränsle i en förbränningsmotor, producerar vätgas endast kväveoxider, som är renare än föroreningarna från bensin. Vid användning i bränsleceller, producerar inga föroreningar alls.
Elektricitet

Elektricitet är användbar som bränsle när de förvaras i batteriet formen. Den typ av bränsle är att skapa värme eller generera el för att driva maskiner och elektriska batterier är direkta leverantörer av båda. Till sin karaktär genererar el själv inga föroreningar, även om metoderna för att generera elektricitet kan innebära fossila bränslen. Detta kan lösas genom en ökad användning av solenergi. Användningen av el som ett direkt bränsle går tillbaka så långt som 1900 då 50.000 elbilar fanns i USA. Moderna elbilar kan gå 100 miles på ett fulladdat batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134686.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.