Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera Miles Reste till priset per gallon

Jämföra kostnaden för ditt bränsle till antalet miles du har rest kan vara en bra indikation på bilens bränsleeffektivitet. Vissa fordon utnyttjar mycket mer bränsle än andra. För att spara pengar och /eller för att bli mer miljövänliga, är det nödvändigt att veta exakt hur effektiv din transportsätt är. Omvandlingen kräver en enkel matematisk beräkning och veta den nuvarande kostnaden för bränsle. Saker du behöver Review, en vägmätare
Ett fordon
Kostnad för bränsle
Visa fler instruktioner
1

Räkna ut hur många miles du har kört genom att titta på vägmätaren på din bil. De flesta bilar tillåter dig att "nollställa" eller börja från 0.000, så att du kan börja med en ny beräkning. Om du inte kan återställa din vägmätare, skriv ner det allra sista numret (inkluderar alla decimaler).
2

Räkna ut hur många liter är i bilen. Det enklaste sättet att göra detta är att fylla upp bilen med bensin så att du vet exakt hur många liter som du börjar med.
3

Multiplicera de två siffror tillsammans. Till exempel, om du körde 20 miles och du använde en gallon göra så, sedan multiplicera 20 med 1, vilket är 20 miles per gallon (mpg).
4

Använd det pris du betalade per gallon, till exempel $ 1,25 och dividera med antalet miles du mätt gallon. För att beräkna din bränslekostnad per mil, ta $ 1,25 dividerat med 20 miles per gallon, vilket är 0,06 cent.
5 p Det finns olika webbplatser som du kan besöka som kommer att göra beräkningarna för dig. MilesGallon.com är en sajt där du kan mata in de miles du rest och kostnaden för bensin per gallon och resultatet ges.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134193.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.