Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Skillnader mellan biobränsle och fossila bränslen

Miljövänliga produkter har varit källa till mycket diskussion och betydelse. Med exempel som vattenkraft bilar och användbara solenergi, har ökad uppmärksamhet ägnats åt förnybara energikällor med mycket betoning på biobränsle. Den viktigaste debatten kring biobränsle är dess förhållande till fossila bränslen och dess förmågor resultat på lång sikt. Fossil Fuel Form och funktion
Kol bryts ur gruvor som liknar detta. p Det finns tre fossila bränslen, kol, olja och naturgas. Enligt Department of Energy, gör de upp "över 85 procent av all energi som konsumeras i USA."

Dessa bränslen började bildas miljontals år sedan. Kol bryts och blandas med vatten för att skapa en uppslamning som används i kraftverk. Olja pumpas från under jordens yta för att kunna förädlas till en mängd olika produkter, den mest erkända är bensin.

Liksom olja, naturgas också pumpas från under jordskorpan.


biobränsle Form och funktion
Majs är ett vanligt exempel på ett jordbruk biobränsle.

Biobränslen är tänkta att efterlikna eller ersätta funktioner fossila bränslen. Institutionen för energi definieras biomassa som "alla växter härstammar organiskt material tillgängligt på en förnyelse." Dessa organiska materialet utgörs av produkter såsom trä, grödor, bränslen alkohol, deponigas, jordbruksavfall och restprodukter, och sopor. Biobränslen har precis börjat utvecklas och deras potential fortfarande odlas.
Fossil Fuel Miljöeffekter
Exempel på föroreningar som produceras av fossila bränslen

både biomassa och fossila bränslen utföra samma arbetsuppgifter att producera energi, bränsle och diverse andra material, skiljer de sig mycket i sina miljöeffekter. Både fossila bränslen och biobränslen påverkar miljön på två olika sätt, deras framställning och deras användning.

För många fossila bränslen som skall omvandlas till en användbar produkt som el, måste de först brytas eller borras och därefter raffinerade eller brännas. Dessa processer producerar ett överflöd av föroreningar som släpps ut i luften och några giftiga avfall som sedan måste kasseras eller förvaras så att inte orsaka skada för allmänheten. De produkter av fossila bränslen förfining släpper även föroreningar i luften när de används.
Biobränsle Environmental Effects
trädens tillväxt är ett exempel på produktion av biobränslen.

Biobränslen gå igenom en liknande process som fossila bränslen, men med en mycket mer positiv effekt på miljön. Biobränslen skapas genom naturliga processer som involverar väldigt lite förfining och varje bränsle har en separat effekt på miljön.

Många biobränslen är produkter av redan befintliga processer som stöd för miljön. Men Biobränslen har en liknande effekt på miljön som fossila bränslen i sin användning. Vissa biobränslen måste brännas för att producera den önskade produkten, frigöra föroreningar precis som fossila bränslen gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134274.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.