Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Lägga till Solar till en elbil

Den elektriska fordon (EV) har länge hyllats som framtidens bil resor. Den körs på batteri, ger inga utsläpp i sig som förorenar atmosfären och är billigare i drift än en gas-MATVRAK. Ett faktum inte ofta nämns är att när EV batterier behöver laddas, de använder el från ett kraftverk, vilket kan bränna fossila bränslen för att framställa elektricitet. Ett sätt runt denna gåta är genom att generera el med solenergi för att ladda upp bilens batterier. Saker du behöver
Solpaneler
Elfordon
Visa fler instruktioner
1

Solpaneler läggs direkt till ett tak på en EV. Även konventionella bilar har begränsat utrymme att fixa tillräckligt paneler för att producera en hel del makt, kan de användas tillsammans med batterier. Till exempel har Toyotas 2010 Prius Hybrid en extra solpanel på taket, gör det möjligt att driva bilens ventilationssystem utan hjälp från sin motor. Medan Prius kommer att fortsätta att använda elektricitet från elnätet för sina huvudsakliga batterier, kommer solpanelen användas för att upprätthålla hjälpsystem. Detta kan generera så mycket som 1300 watt-timmar per dag, tillräckligt för att ge din sol Prius en sol-effekt intervallet 5 till 8 miles. Tillsammans med nickel-metallhydrid batteri, du tittar på en helt elektrisk räckvidd på upp till 20 miles, eller cirka 29 procent av dina behov.
2

Solpaneler är monterade ovanpå bostads garage eller vid laddningsstationer. Ett praktiskt exempel är installation av sex 200-watt solceller, mäter cirka 3 meter med 5 meter vardera och väger totalt 240 pounds, på toppen av en buss kiosk. Med cirka 1100 soltimmar per år, skulle denna installation ger ca 1.320 kilowattimmar el per år. Faktor i en EV som kan färdas 120 miles mellan laddningarna, kommer du förbrukar cirka 3.100 kilowatt el om bilen körs 5.600 miles per år. Detta innebär att solpaneler kommer att kompensera 43 procent av bilens energianvändning.
3

Använd bränslecellsteknik. En ny innovation och framtiden för alla elbilar är ett nollutsläpp fordon som inte använder en oljebaserad (bensin eller diesel) bränsle eller behöva vara ansluten till ett eluttag. Den begränsade-produktion Honda FCX Clarity är en av de första on-the-road bränslecellsfordon. Bränslecellen producerar el i en kemisk reaktion mellan väte och syre. Dess enda biprodukt är rent vatten. Bränslet-cellstapeln i FCX Clarity är liten nog att rymmas mellan förare och passagerare (under armstödet), och dess utgång är 100 kilowatt. Vätgasen bränsletanken ligger bakom baksätet och under det är ett litium-jon-batteri. En elektrisk motor (136 hästkrafter) driver framhjulen. Honda har konstruerat en tankstation vid sitt forskningscenter i Kalifornien som använder elektrisk energi från solpaneler för att utvinna vätgas ur vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134508.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.