Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Är hybridbilar Bra för miljön?

Hybrider bilar använder både bensin och el till makten. I de flesta hybrider, kommer bilen att drivas av el medan en liten, bränslesnåla bensinmotorer nytt laddar batterierna. Även om bilen använder bensin, motorn som laddar batteriet är betydligt mer effektivt än motorer som vanligtvis power bilar. Fuel Economy

bensinmotorer att åter ladda batterierna i en hybridbil är mindre och mer effektiva än motorer i bensindrivna bilar. De fungerar på samma princip som de dieselmotorer i dieselelektriska lok. Dessutom har många hybrider använda vad som kallas regenerativ bromsning. Denna typ av bromssystem omvandlar energin i bromsning till elektricitet som sedan går tillbaka till batterierna. Ur miljösynpunkt, hybrider använder mindre bränsle än mer traditionella bilar och sätta mindre belastning på miljön.
Spill i produktionen

Produktion av hybridbilar producerar samma mängd avfall och utsläpp som produktionen av traditionella bensindrivna bilar. Ur denna synvinkel, är produktionen av en hybridbil som dåligt för miljön som produktionen av någon annan bil. Faktum är att i vissa fall ersätta en befintlig funktionell bensindrivna bil med en hybrid kan leda till en nettoökning av koldioxid produktion och detta har en negativ inverkan på miljön. Människor som inte kör mycket kommer ut mindre koldioxid genom att fortsätta att köra sina befintliga bilar. Detta beror på att mycket av CO2 som släpps ut i produktionen av hybriden. Människor som kör en måttlig mängd kan spendera tre till fyra års körvana att kompensera kolet skapas i tillverkningen av hybriden. Människor som kör en hel del, men kommer att se en nettominskning av koldioxidutsläppen ganska snabbt.
Underhållsavfall

Hybrider kräver underhåll, och att underhållet platser en belastning på miljön. Motorolja måste antingen pumpas och förfinas. Däck behöver bytas. I många fall är emellertid underhåll avfall från en hybrid mycket lägre än med en konventionell bil. Till exempel har bromskonstruktion på Toyota Prius resulterat i folk som går en bra bit över 100.000 miles utan broms tjänsten. Detta beror på att hybrider inte, i själva verket har bromsar. Bromsa och stoppa görs av samma elmotor som ger makt.
Batterihantering

miljöpåverkan av den typ av batteri i en hybrid är lägre än traditionella batterier . Traditionella bilbatterier använda bly, vilket är mycket giftigt. Nickel-kadmium-batterier innehåller också en hel del giftiga metaller och material. Hybrid batterier, dock är nickelmetallhydridbatterier och innehåller betydligt mindre toxiskt material än andra batterityper. Trots detta, de innehåller fortfarande giftiga ämnen som måste kasseras för att undvika miljöskador.
Totala miljöeffekten

Den totala effekten av en hybrid på miljön beror mycket på hur du använder bilen. Människor som vill ersätta en befintlig bil med en hybrid bör titta på körmönster. Om du kör en hel del, kommer en hybrid vara bra för miljön. Om du inte kör mycket, kunde köpa en hybrid faktiskt ha en negativ miljöeffekt. Om du inte äger en bil och funderar på att köpa en, är en hybrid det bästa valet eftersom det minimerar miljöpåverkan genom bränsleeffektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134066.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.