Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Komponenter i Li-Ion batteri för hybridbilar

När samhället övergångar mot förnybar energi, presenterar litiumjonbatteri sin makt till en ny bilvärlden. Som av 2010, är ​​litium-jon ett tätt driven laddningsbart batteri med noll koldioxidutsläpp. Men fordon designers och forskare som söker svaret på en fråga: kan litium-jon-batteri bilen så tillförlitligt som bensin gjorde tidigare? Cathode

En katod är en elektrod som håller joner i sina kristaller. Denna del av ett litium-jonbatteri har visat sig vara den största kostnaden och prestanda utmaning. Katod material har olika energi-bärkraft. Som av 2010, är ​​tillverkare experimenterar med billigare mangan som ersättning för kobolt och nickel. Fordonstillverkare, tillsammans med Massachusetts Institute of Technology (MIT), har experimenterat med kostnadseffektiva konstruktioner katodmaterial som ökar batteriets prestanda.
Anod
En anod skickar ett litium- jonladdningen tillbaka till katoden för att alstra ström till din bil.

Anoden är en separat elektrod som i allmänhet består av koppar och grafit. Enligt HybridCars.com, kan litium-jonbatteri designers jämföras med vetenskapsmän försöker vända oädla metaller till guld. Det kan vara möjligt, men det är svårt. Som av 2010, har forskare försökt att stabilisera metaller oxid anod som levererar upp till tio gånger bättre prestanda. Tanken är att lirka anod kapacitet än ett litiumjonbatteri för varje sex kolatomer.
Separator
Som med alla batterier måste separatorer behålla de positiva och negativa laddningar isär .

Ett litium-jon separator bär två mandat. Som namnges, håller separatorn de positiva och negativa laddningar isär. Dock kan det sekundära syftet vara lika viktigt. Om ett lithium-ion batteri överhettas, smälter den polymerbaserade separator. Detta stoppar potentiellt farliga ledningen av överhettade joner. Under 2010 anslöt NASA forskare med sina motsvarigheter vid National Renewable Energy Laboratory (NREL) för att upptäcka och testa batteriet material som är tillräckligt kunde motstå överhettning frågor i litium-jon-batterier. Addera Electrolyte

Elektrolyter bedriva litium-jon energi i batteriet.

Elektrolyten är en litium-lösningsmedel som bokstavligen bär den elektriska strömmen. Batteritillverkare fortsätter att söka organiska lösningsmedel som bedriver maximal effekt samtidigt som icke-korrosiv och icke brännbart. Geler och fasta föreningar polymer är också faktorer i elektrolyt teknik för litium-jon-batterier. Fast polymer elektrolyter (SPE) har ingen vätska spills i nödfall, men forskarna har frågor om deras prestanda. Som med de andra komponenterna, elektrolyter är avgörande för säker och stabil prestanda litium-jon-batterier. Batteri designers har experimenterat med flamskyddsmedel elektrolyter för att ytterligare förbättra batteriets säkerheten i massproducerade litium-jon-hybrider.
Säkerhetsslinga
Microchips skydda bilister från tidig laddning eller urladdning i en litium-jon-batteri.

huvudsak säkerhetskretsarna styra elektriska trafiken som laddningen rör sig från cell till cell. Den litiumjonbatteriet har någon extern krets kontroll, så säkerhetskretsarna upprätthålla balansen av en avgift som den rör sig. Dessa kretsar inaktivera en cell som kan ladda eller urladda förtid. När strömmen kommer till celldörren, fungerar säkerhetskrets som portnyckel som håller den nuvarande rörliga. Denna process bidrar till att undvika skador på enskilda celler i ett litium-jonbatteri. Fordonstillverkare har använt mikrochips som säkerhetskretsar att skydda mot laddning och urladdning problem i litium-jon-batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133982.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.