Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur ersätta bensin med etanol

ersätter bensin med etanol en hållbar lösning på utländska oljefyndigheter som håller den amerikanska konsumenten som gisslan på stigande bränslepriser? Bensin är en biprodukt av olja, en nonrenewable fossilt bränsle, medan etanol kan produceras från majs eller från Woody, fibrösa växtcellulosa. Forskarna är oense om de ekonomiska fördelarna med etanol, citerar bekostnad av raffinering av produkten och den negativa påverkan som kan realiseras genom omläggning av jordbruksmark från mat till bränsle. Utsläppen av växthusgaser från spannmålsbaserad etanol är 10 till 15 procent lägre än den som produceras av gasmotorer brinnande. Vad måste göras för att ersätta bensin med etanol? Flera steg krävs. Saker du behöver
Jordbruksmark
sådden
Bekämpningsmedel Gödsel
växtgifter
switchgrass
Etanol raffinaderier
Etanol --- majs eller cellulosabaserad
Cellulosahaltiga teknik
Flex fuelmotorer
Visa fler instruktioner
etanolproduktion
1

växt tillräckligt corn för att ge stärkelsen som krävs för etanolproduktion. Detta är främst nötkreatur majs och inte sockermajs odlas för mänsklig konsumtion.
2

Applicera gödningsmedel till jord-och växtgifter och bekämpningsmedel som behövs för en frisk gröda.
3

Skörd av majs och skicka majs biprodukt till etanol raffinaderier för destillation.
4

Grow switchgrass på mark som inte kan ekonomiskt producera majs. Denna infödda prärien gräs är naturligt resistenta mot sjukdomar och skadedjur och kräver lite gödsel.
5

Harvest den switchgrass och skicka den till en etanol produktionsanläggning utrustad med cellulosa teknik. Denna process, som för närvarande ganska dyrt, använder bakterier för att omvandla cellulosa och lignin i switchgrass till stärkelse som kan fermenteras av andra bakterier för att producera etanol. Addera Motor Konvertering
6

Producera motorer som kan köras på en hög andel etanol i förhållande till bensin. Aktuella motorer som tillverkas i USA är avsedda att köras på upp till 10 procent etanol blandas med 90 procent bensin.
7

Studera exemplet med Brasilien i etanol används. Brasilien säljer E20 och E25 bränslen som innehåller 20 procent och 25 procent etanol och E100-bränsle avsett för flexbränslefordon som körs på 100 procent etanol från sockerrör.
8

Producera flexbränsledrivna färdiga fordon i USA som kan köras på 100 procent etanol tillverkad av majs eller cellulosa teknik.
9

utveckla nya etanol såsom de som används i Sverige som producerar etanol från träfiber härstammar från snabb tillväxt vide och andra träd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134556.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.