Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Egenskaper för biodiesel

I dagens värld har nya bränslealternativ fångat uppmärksamheten hos regeringar världen, tack vare föroreningar och ändlighet av fossila bränslen. Bland de alternativ är biodiesel bränsle, vilket har potential att fungera som ett förnybart och renare alternativ bränsle. Även biodiesel bränsle är inte ännu en bränsletyp tillgängligt i stor skala, som av 2010, en dag kan det bli vardagsmat. Vegetabilisk olja

Även biodiesel kan vara förknippade med ordet "diesel", som hänvisar till en icke-förnybar energikälla som härrör från fossila bränslen, är biodiesel källa något annorlunda: vegetabilisk olja. Den vegetabiliska olja produceras från flera olika typer av grödor, inklusive sojabönor, safflor, solros, och raps. Varje kan producera flera liter bränsle per hektar. Den resulterande vegetabiliska oljan omvandlas till biodieselbränsle genom en kemisk process som resulterar i etylester eller metyl. Den resulterande produkten är så lik diesel som den kan köra en dieselmotor. Addera kemi

på molekylär nivå, är biodiesel bränsle består av långa fettsyror- sura kedjor. Varje fettsyra-kedjan har en alkohol fäst vid den. Biodiesel bränsle produceras genom en kemisk reaktion mellan metylalkohol (eller etylalkohol) och vegetabilisk olja, en reaktion katalyserad av sådana substanser som kaliumhydroxid och natriumhydroxid. Den faktiska kemiska processen att omvandla vegetabilisk olja till biodiesel bränsle kallas transesterifiering.
Minskad förslitning och utsläpp

En av de viktigaste positiva egenskaper av biodiesel bränsle är dess avsaknad av slipande effekter på dieselmotorer. Även låga tillsatser av biodiesel bränsle läggs till vanlig diesel producerar en ökad smörjning i motorn. Med tiden kommer detta att minska slitage, förlänga livslängden för motorer.

Större städer över hela världen, en av de viktigaste frågorna är toxiner släpps ut i miljön, som på vissa områden har lett till surt regn . Tester utförda av US Department of Energy för blandningar av diesel och biodiesel bränslen visar att alla utsläpp, med undantag av lustgas, minskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134408.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.