Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Biodiesel Steg-för-steg

En restaurang som har en fritösen har att ersätta matolja i att fritösen på en regelbunden basis. Denna olja kan användas som bränsle för en dieselmotor, men det kommer sannolikt att skada motorn över tiden om det används som det är. Däremot får oljan bearbetas via transesterifiering ta bort glycerin, alltså omvandla oljan till ett bränsle som är lika för diesel från macken. Saker du behöver
Vegetabilisk olja
Gummihandskar
Ansiktsskydd
Långärmad, kemiskt resistent jacka
Aluminum skärm
Stockpot
Stove
termometer
Mätning cup
Kaffe scoop, 2 msk
Gas kan, 2 gallon plast, med tättslutande lock
Lye (natriumhydroxid, NaOH) katalog Metanol
Borrmaskin med färg visp
Diesel bränsle kan, 5 gallon
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Filtrera oljan genom ett stycke aluminium fönster skärmen för att avlägsna fasta partiklar.
2

Häll oljan i BULJONGKITTEL och värm på spisen till 130 grader Fahrenheit. Bibehåll oljan vid denna temperatur under en timme för att driva ut fukt. Håll ett vakande öga på oljan så det inte blir för varmt.

Inte fyller potten mer än 2/3 av oljan.
3

Åtgärd 26 uns av metanol per liter olja som ska bearbetas och häll den i en plast bensin kan. Tillsätt 2 matskedar lut per liter olja. Locket ordentligt och skaka. Låt blandningen upplösas i en timme, sedan skaka igen. Detta gör metoxid, som är katalysatorn.

Bär skyddsutrustning och utföra detta steg utomhus, är noga med att inte andas in ångorna.

Utför detta steg medan oljan värms på spisen .
4

Rör den varma oljan med färgen visp i borrmaskin. Koppla borren momentant och häll metoxid i noggrant. Sedan omedelbart ansluter borren tillbaka i och återuppta omröring, fortsätt omrörningen i 20 minuter. Utföra detta steg utomhus. Bär all skyddsutrustning och vara noga med att inte andas någon rök.
5

Täck BULJONGKITTEL och låt oljan nöja 24 timmar. Det bör finnas ett lager av sediment på botten, med tydlig åtskillnad linje. Detta sediment är glycerin, och vätskan är biodiesel. Häll biodiesel i diesel kan, lämnar glycerin lagret bakom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134366.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.