Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder vegetabilisk olja i dieselmotorer

Dieselmotorn var ursprungligen avsedd att köras på jordnötsolja, och vegetabilisk olja som fortfarande gör en stor, ren-brinnande bränsle för dieselmotorer. Det finns några saker att tänka på om du bestämmer dig för att börja köra en dieselmotor på vegetabilisk olja, oavsett om det är rak vegetabilisk olja eller avfall vegetabilisk olja, men det kan vara ett effektivt val för både kostnads-och och miljön. Saker du behöver
Vegetabilisk olja diesel konverteringssats
plast sil
Visa fler instruktioner
1

Installera en professionell enkel-eller dubbel-tank systemet vegetabilisk olja i din dieselfordon. En enda tank bör omfatta glödstift gjorda för vegetabilisk olja och värmare för bränsletanken, bränsleledningar och bränslefilter. En dubbel-tank systemet bör också ha en uppvärmd tank, bränsleledningar och filter samt en strömbrytare med en indikatorlampa för att växla mellan bränsletankar.
2

Värm den vegetabiliska oljan i bränsletanken, bränsleledningar och bränslefilter med värmare. Om du har ett dual-system, berättar lampan på strömbrytaren dig när den vegetabiliska oljan är tillräckligt varm för att använda effektivt. Upphettning av oljan ger viskositeten ner så det löper smidigt genom systemet.
3

Filter någon oljeavfall grönsak genom en plast sil för att bli av med matbitar i oljan.

4

Överväg att köpa raka vegetabilisk olja från ett företag som tillhandahåller för restauranger. I kvantitet, kanske du kan få vegetabilisk olja som redan är ren och möjligen billigare än diesel, men det är dyrare än avfall vegetabilisk olja.
5

Växla systemet tillbaka till vanlig diesel eller biodiesel några minuter innan du stänger av motorn om du använder en dual-tank systemet. En enda tank systemet bygger på de uppgraderade glödstiften för att värma upp den vegetabiliska oljan till sönderdelningsluften punkten. En dubbel-tank systemet håller regelbunden eller biodiesel i motorn när den är avstängd och är utformad för att byta till vegetabilisk olja medan du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134159.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.