Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Återställa oljeadditiv

Få se använd motorolja som något som går att återanvända. Motorolja är tänkt som används när dess tillsatser slits ut och det blir mättat med föroreningar. Genom att filtrera använd motorolja och återställa tillsatserna det kan återanvändas som ett smörjmedel för ditt fordon motor. Med tiden kan detta leda till betydande besparingar på oljebyte räkningen. Saker du behöver
Natural
fiber rep 5-gallon hinkar, 2 Review Funnel
Hylla
transparent plastfolie
Bricks
använd motorolja Sida 2-liters soda flaskor
Nya motorolja
Gamla kvartil olja flaskor
Visa fler instruktioner
filtrering av olja
1

Samla spillolja från oljebyten över tiden. Häll oljan i en ren 2-liters läsk flaska efter varje oljebyte med hjälp av en tratt.
2

Sätt ihop apparaten olja filtrering. Placera en 5-liters hink ovanpå en hylla och den andra på undersidan av hyllan. Mät ut tillräckligt naturfiber rep för att nå från botten av den nedre skopan till botten av den övre skopan. Skär av repet.
3

Häll använd motorolja i 5-liters hink ovanpå hyllan när en betydande mängd har samlats. Sätt i ena änden av repet i hinken på undersidan av hyllan. In den andra änden av repet i hinken på toppen av hyllan som innehåller den använd motorolja. Se till repet i botten på varje hink. Täck hyllan med en genomskinlig plastskiva och tegelstenar plats på toppen av arket där den får kontakt med golvet för att begränsa luft exponering.
4

Vänta tre till fyra veckor för oljan att filtrera genom rep. Detta åstadkommes genom självtryck-assisterad kapillärverkan, som drar använd motorolja från den övre skopan till botten hink. När oljan passerar genom linan föroreningarna filtreras, vilket resulterar i ren filtrerad olja i botten hink. Kontrollera om olja filtrering framsteg genom att titta igenom den transparenta plastark, men inte störa det. Damm från luften kan förorena oljan, vilket gör den oanvändbar för smörjning
5

Häll den filtrerade oljan från botten hink i 2 -.. Liters läsk flaskor för senare blandning
6

Lägg en liter ny olja till var 3 liter spillolja för att återställa bränsle tillsatser. Enligt sluttider Report, "renade oljan kommer att sakna tillsatser, men om den används i ett förhållande av 3 liter rensade olja och en liter ny olja, tillräckligt tillsatser kommer att vara närvarande för att arbeta samtidigt stretching din leverans av ny motorolja.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134615.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.