Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är biodiesel?

Biodiesel är bränsle som en dieselmotor kan bränna som härrör från förnybara resurser snarare än från fossila bränslen, enligt National Biodiesel Board. Begreppet biodiesel har återfått popularitet bland stigande gaspriser och oro för effekterna av utsläpp av fossila bränslen på jordens miljö. Biodiesel förespråkare hävdar att detta bränsle brinner "ren." Historia

Dieselmotor designer Rudolf Diesel designade ursprungligen dieselmotor med avsikt att bränna vad som idag skulle kallas biodiesel, enligt biodiesel företaget Pacific Biofuel. I början av demonstrationer, brände han jordnötsolja för att driva motorn, till 1920-talet, använde konsumenterna vegetabiliska oljor. Först efter designers började förändra motorn var det möjligt att börja bränna olja. Efter denna förändring, fick motorn bred popularitet. På 1970-talet, när gaspriserna började spika, rörelsen för att återgå till biodiesel bränsle återupplivas.
Biodiesel Ingredienser

Biodiesel är fett-baserade, eftersom motorn blir energi genom förbränning av antingen animaliskt eller vegetabiliskt fett. Många vegetabiliska oljor kan fungera som ingredienser i biodiesel: solrosfrön, senap, kokosnötter, hampa och sojabönor, för att nämna några. Kasserade animaliska fetter, såsom kyckling fett eller fiskolja, kan också vara komponenter i biodiesel, men många kritiker säger att använda animaliska fetter är inte hållbart. Vissa framsteg har gjorts när det utvinna fiskolja från avfallet av odlade havskatt, dock. En annan potentiellt lovande är användningen av alger i biodiesel.
Positiva aspekter

Förespråkare av biodiesel hävdar att det kommer att minska utsläppen av växthusgaser. När biodiesel bränns, frigörs koldioxid, men förespråkar tyder på att denna effekt mildras av nya växter som odlas för att ersätta de gamla. De växter som odlas för att producera biobränsle absorberar koldioxid och kompensera de utsläpp som orsakas av förbränning av bränslet. The National Biodiesel Board bedömer att en övergång till biodiesel bränsle skulle minska nettoutsläppen med 78 procent.

Annat argument för biodiesel är att det skulle hjälpa den amerikanska ekonomin, eftersom, enligt nuvarande förslag, grödor för att producera bränslen skulle odlas i USA. Detta skulle också minska USA: s beroende av utlandet för sitt energibehov.
Kritik

Mycket av kritiken ut mot biodiesel kommer från miljöaktivister som säger att genomföra någon form av biobränsle politik skulle leda till mer mark tas i avskalade och utvecklas och mer industrialisering som skulle, i slutändan öka nettoutsläpp av koldioxidekvivalenter, enligt en 2009 "Time" tidningsartikel, "The Trouble med biobränsle."

Andra kritiker säger att grödor som annars skulle användas för livsmedel nu kommer att användas som bränsle, driver upp världsmarknadspriserna på livsmedel och skadar de fattigaste, mest hungriga människor runt om i världen. Biodiesel förespråkare hävdar att biodiesel inte skulle ha denna effekt, eftersom de inte skulle göra bränslet från ätbara grödor såsom majs, som etanol förespråkare gjorde, men mestadels av material som annars skulle gå till spillo.
Övergång till Biodiesel

Biodiesel finns runt om i världen och även på vissa ställen i USA. Normala dieselmotorer kan bearbeta ett petroleum /biodiesel blandning av upp till 20 procent. Du kan också modifiera motorn för ett par hundra dollar för att bearbeta blandningar med en högre andel av vegetabiliskt eller animaliskt fett.

National Biodiesel Board och andra intresserade grupper fortsätter att lobba kongressen om skattelättnader för att öka användningen av biodiesel. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134243.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.