Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar med Vätgasenergi i bilar

Användningen av vätgas har många fördelar från hur det beter sig som ett element i naturen, hur den produceras och hur det fungerar som energibärare för en bil. Att en så frikostig element med förmågan att vara finslipat från förnybar energiteknik och köra ett fordon med nollutsläpp, gör vätgas inte bara miljövänlig utan en sund praktisk fråga för framtidens bil energi som, med viss finjustering, en dag kan vara massproducerade. Elementär

Vätgas inte vanligt förekommande i naturen i ren form, men finns främst som en kemisk förening som finns i vatten och många råvaror, såsom olja och kol. Globalt är cirka 50 miljoner ton vätgas produceras och 9 miljoner ton per år konsumeras i USA. Väte reagerar väl under förbrännings-och jonisering processer, vilket är en viktig fördel om bilen använder vätgas i en förbränningsmotor.
Production
p Det finns fördelar med att använda väte som energi för bilar i vägen bäraren framställs genom termisk, elektrokemiska eller biologiska förfaranden. Nittiofem procent av väte är härlett från naturgas genom en process av ånga-metan reformering eller partiell oxidation, som producerar en gas som reagerar med vatten för att producera vätgas. Fördelarna uppmärksammats av hur vätgas kan erhållas för användning i bilar hela betona den positiva miljöeffekter eftersom förnybara energikällor kan användas vid tillverkning av energi för att driva motorn i en bil. Den el som behövs för elektrolys, som spjälkar vatten till vätgas och syrgas, kan tillhandahållas av vindkraftverk, solpaneler, kraftverksdammar och jordvärme. Någon av dessa metoder är bra för miljön, ger ingen ytterligare förorening av grundvattnet och lägre beroende av fossila bränslen som importerad olja.
Funktion

Vätgas s fördelar när den används för att driva ett fordon är att bilen ger några giftiga gaser eller lukter från dess avgaser - endast vatten och biprodukter värme. Användningen av vätgas som energi till bränsleceller för att konvertera till el för en bil är extremt effektiv och fortsätter att generera elektricitet när bilen körs. Dessa bränsleceller kan ge en hel del ström till fordonet och är tyst. Vätgas energi för en bil kan uppnå effektivitet två till tre gånger större än en konventionell förbränningsmotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133945.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.