Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Betydelsen av biodiesel som drivmedel

Biodiesel är ett bränsle tillsats som används i samband med vanlig diesel för att driva förbränningsmotorer. Den är tillverkad av vegetabiliska oljor, såsom majs, soja och raps, och lagras i en separat tank i fordonet. När motorn är upp till temperatur, är biodiesel som används istället för den vanliga diesel för att driva motorn. Använda biodiesel har ett antal viktiga fördelar i en värld söker för att hitta ett lämpligt alternativt bränsle. Kolutsläpp

Använda biobränslen minskar mängden diesel som används i bilmotorer. Detta minskar mängden koldioxidutsläpp --- men inte till --- och förbättrar luftkvaliteten och hjälper striden effekterna av den globala uppvärmningen. Eftersom biobränslen odlas i form av grödor, de har också den fördelen att gynna miljön innan de blir bränsle. Växterna absorberar koldioxid ur luften och ger en livsmiljö och mat för ett brett spektrum av däggdjur, insekter och fåglar.
Utländsk olja

Den stora majoriteten av olja som konsumeras i USA kommer från utlandet, med en stor del av detta belopp som kommer från Mellanöstern. Denna region är politiskt instabilt, vilket kan leda till flyktiga pristoppar i priset för att importera olja. Dessa kursrörelser oftast vidare till konsumenterna i form av höjda priserna på allmännyttiga och bensin vid pumpen. Biobränslen kan odlas i USA och skulle inte vara lika utsatta för pristoppar.
Economics

Biobränslen kommer att odlas av amerikanska bönder som kämpar för närvarande att tjäna tillräckligt med pengar. Detta skulle kunna ge en helt ny bransch som kommer att skapa arbetstillfällen, förbättra ekonomin i jordbruksområden och rädda planeten på samma gång. Eftersom dessa bränslen odlas inom landet, skulle de också resultera i mindre pengar lämnar landet i form av olja och gas importen.
Kostnad

Kommersiella biobränslen är för närvarande inte märkbart billigare än en liter bensin, vilket har hämmat dess popularitet. Om fler och fler bilar började använda biobränsle, skulle detta pris gå ner som metoderna för att förädla råvaran till bränsle blev mer effektiv. Samma process bevittnades med olja, men denna effekt har sedan vänts som kostnaden för att utvinna fossila bränslen har ökat. Addera Recycling

biodiesel är inte allmänt tillgängliga inom den kommersiella sektorn, är ett växande antal människor att göra sin egen. Denna process innebär att samla in spillolja från lokala restauranger och filtrering. Detta hjälper återvinna en annars oönskad produkt, sparar restauranger pengar på återvinning och de lokala myndigheterna bildar behöva tillhandahålla sådana lokaler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134730.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.