Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätgasdrivna bränsleceller Basics

Vätebränsleceller använder en kemisk reaktion för att skapa en elektrisk laddning. Väteatomer är joniserade, med sina negativa elektroner används för att skapa en likström och sedan återförenas med de positiva vätejoner och syre för att skapa vatten som en biprodukt. En bränslecell är i allmänhet av många av dessa kemiska reaktioner som arbetar tillsammans. Sällsynta metaller såsom platina är också oftast krävs, men Väteceller har ännu inte blivit kommersiellt gångbar på grund av tillförlitlighetsproblem. Fuel Cell Definition

En bränslecell producerar elektricitet genom en elektrokemisk reaktion som kräver ett bränsle. Som ett batteri, använder en bränslecell en anod, en katod och en elektrolyt, men batterier har endast en lagrad laddning, medan bränsleceller använder sina kemikalier för att skapa avgiften själv. Batterierna kommer så småningom att dö ut och behöver laddas och kastas bort, men en bränslecell kan fortsätta arbeta till dess delar slits ut, så länge den matas med tillräckligt med bränsle och oxidant. Vätebränsleceller är några av de vanligaste, med väte som används på anodsidan av cellen och syre som används på katodsidan.
Hydrogen s roll

I en bränslecell, är väteatomer från bränslekällan fråntagen elektroner från anoden avsnitt av cellen, vilket gör dem joniseras. Dessa joniserade väte partiklar färdas genom elektrolyten, som fungerar som en slags gateway, så att endast de riktigt joniserade atomerna igenom. De vätejoner, nu positivt laddad, passera genom elektrolyten och träffa syret, som vanligtvis erhålls från utomhusluften.

Samtidigt blir de negativa elektronerna strippad från väteatomer transporterar elektricitet genom trådar som en likström . De återvänder och kombinera med syre och joniserat väte producerar vatten som en biprodukt. Den ström som produceras kan ändras till växelström med en inverter om det behövs.
PEM-bränsleceller

PEM vätgasdrivna bränsleceller är de konstruerade för att driva bilar eller andra stora system av maskiner. De använder platina eller platina legeringar för att skapa de nödvändiga katalysatorer för att jonisera de väteatomer. Dessa material är ofta dyra och PEM-bränslecell kräver vanligen någon typ av hydratisering underhållssystem för att reglera vattennivån i systemet, vilket kan påverkas av frysning temperaturer eller temperaturer högre upp än 70 grader.
Överväganden

bränsleceller inte har några gränser förbränningssystem har, de kommer med sina egna kontroller och balanser. I större celler PEM-bränsleceller, kan föroreningar i ädelmetaller förstöra katalysatorn och förstöra cellen inte rena material används. Vätebränsleceller lider också av effektivitet och tillförlitlighet problem, och forskarna har ännu inte skapa ett väte bränslecellsystem kan användas i fordon eller vardagliga apparater. Addera Alternatives

Andra bränsleceller kan använda kolväten eller alkoholer i stället för väte för att producera den behövs kemiska reaktionen. Klor kan också användas i stället för syre. Även med den traditionella väte bränslecell, kan många olika kemiska konstruktioner användas som elektrolyt materialet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134048.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.