Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med Biodiesel Bränsle

Som forskare, ingenjörer och biltillverkare arbetar mot att skapa nya alternativ till fossila bränslen, har biodiesel bränsle dykt upp som ett alternativ för att driva bilar inom en snar framtid. Biodiesel kommer från vegetabiliska eller animaliska oljor, och erbjuder flera olika fördelar och nackdelar jämfört med vanlig diesel och andra bränslen. Förnybar

En av de största fördelarna med biodiesel bränsle är att källorna är förnybara. Biodiesel bränsle kan innehålla oljor från animaliskt fett, majs, sojabönor och andra vanliga grödor. Inte bara detta att jordbrukarna kan regrow grödor för bränsle varje år, men också att lantbrukare runt om i världen kan växa beroende biodiesel källa som är bäst lämpad för en viss region eller klimatet. Att vara förnybar garanterar också rimligt prisstabilitet, biodiesel bränsle är inte föremål för oväntade brister eller upptäckten av nya källor som petroleumbaserade bränslen
Producerar mindre utsläpp

biodiesel. bränsle är också bättre för miljön eftersom den producerar mindre koldioxidutsläpp än vanlig diesel. Eftersom den är gjord av naturliga ingredienser, är biodiesel bränsle mindre farligt att transportera och hantera än petroleumbränslen. Det producerar också mycket lite svavel vid förbränning, vilket minskar risken för surt regn.
Lätt att implementera

Jämfört med vissa alternativa bränslen som vätgasdrivna bränsleceller och naturgas, är biodieselbränsle attraktiva eftersom det kan genomföras mycket snabbt. Standard dieselmotorer, som de som används i många lastbilar och bussar i USA, och i alla typer av bilar i Europa, kan bränna biodiesel bränsle utan något fordon modifiering. Detta innebär att motorn tekniken redan har förfinats och testats. Det enda som krävs är en etablerad biodiesel bränsle distributionsnät.
Mindre energi

Jämfört med vanlig diesel, har biodiesel bränsle ett lägre energiinnehåll per volym. Detta innebär att en förare som byter till biodiesel bränsle kommer att se en betydande förlust av motoreffekt, upp till 11 procent enligt en ny bedömning av Land of the Free (Se referenser 1). För att förhindra förlust av makt, bränsle beslutsfattare smälter ofta biodiesel bränsle med vanlig diesel, vilket också späder dess miljöfördelar.
Orsaker motorproblem

Biodiesel bränsle är också känd att orsaka problem med vissa konventionella dieselmotorer. Dessa inkluderar sotavlagringar på bränsleinjektorer alltför stort slitage på kolvringar och igensatta bränslefilter. Biodiesel bränsle kan också minska viskositeten av motorns olja, vilket kräver mer frekventa oljebyten för att hålla motorn välsmord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134241.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.