Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Bio Fuel

Gör din egen biobränsle kan vara ett alternativ till höga dieselpriser och skadliga effekter på miljön. Vissa företag specialiserade på att skapa biobränsle från återvunnen restaurang matolja. Men du kan göra något med enkla kemiska ingredienser och andra objekt som du kan ha i ditt kök. Använda biobränsle i diesel-drivna bilar är ett stort steg mot att leva ett mer hållbart liv. Saker du behöver
Vegetabilisk olja
Metanol
Lye (kaliumhydroxid) katalog Plastpåse
Blender
Mätskala
Mätning bägare
Vit plast (HDPE) container med skruv-på Trattar cap
Pot
Tomma tvåliters flaskor
Glasburkar
Vatten
Silvertejp
Termometer
Visa fler instruktioner

1

Inköp lut och metanol från en kemisk eller laboratorium leverantör. Lut kan ofta köpas från tvål-making företag också. Var noga med lut är KOH (kaliumhydroxid) som är minst 85% rent.
2

Scoop lut i en plastpåse och mäta sin vikt på vågen. Renheten av lut kommer att diktera den mängd som krävs. Om det är 99% ren, mäta exakt 4,9 gram, om det är 92% ren (vanligast), åtgärd 5.3 gram, om det är 90% ren, mått 5,5 gram, om det är 85% ren, mått 5,8 gram <. br>
3

Åtgärd 200 ml metanol och använd en tratt för att hälla vätskan i den vita plastbehållare. Stäng locket till metanol källbehållaren eftersom det avdunstar snabbt. Tillsätt förväg uppmätt lut till behållaren med en annan tratt. Skruva på locket på behållaren och skaka i en virvlande rörelse för att blanda lut och metanol. Ha tålamod - det tar ca 10 minuter för lut att upplösas helt
4

Häll en liter ren vegetabilisk olja i en kastrull och värm till 155 grader Fahrenheit.. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen. Häll det uppvärmda oljan i mixern. Häll metanol-lut blandningen i mixer. Säkra blender lock och blanda blandningen på låg hastighet i minst 30 minuter.
5

Häll den blandade blandningen i en ren två-liters flaska. Skruva på locket ordentligt och låt blandningen vila i 12 till 24 timmar. En mörk biprodukt, glycerin, kommer sedimentera till botten av flaskan. Den biobränsle kommer att fylla de flesta av flaskan som det översta lagret av vätska. Häll försiktigt det översta lagret av biobränsle i en annan ren flaska eller glasburk. Om någon av glycerin häller med biobränsle, måste du lösa vätskan och separata igen.
6

Testa ett bränsle prov för kvalitet genom tvättning med vatten. Häll 150 ml av biobränsle i en glasburk och tillsätt 150 ml vatten. Placera locket på behållaren och skaka innehållet i 10 sekunder. Det bränsle och vatten kommer att kombinera. Placera burken på en räknare för att sedimentera. Innehållet bör lösa inom 30 minuter, och resultatet bör bli en grumlig lager av biobränsle på toppen av en mjölkaktig lager av vatten. Linjen mellan de två ämnena bör vara tydlig. Om vätskan är krämig eller har ett tjockt, vitt lager separerar bränslet från vattnet, är bränslet inte bra och troligen innehåller för mycket lut. Starta ett nytt parti och mäta noggrant.
7

Tvätta den återstående biobränsle med vatten om testresultaten visar en kvalitetsprodukt. Förbered en två-liters plastflaska för tömning genom punktering av flaskans botten för att göra ett litet hål. Täck hålet med silvertejp. Häll lika delar bio bränsle och vatten in i flaskan. Sätt på locket och skaka innehållet i 10 sekunder. Tillåt innehållet sedimentera under 30 minuter. Om ditt test parti separeras såsom beskrivits, hela partiet borde också. Töm ut vattnet lagret från botten av flaskan genom att ta bort tejpen så att vattnet kan rinna ut. Byt silvertejp när allt vatten avlägsnas.
8

Låt biobränsle lösningen stå tills bränslet är klart. Det kommer att ha en färgad färg, men det kommer inte att vara grumlig. Detta kan ta flera dagar. När vätskan är klar, är den klar att användas som bränsle i din diesel-drivna fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134323.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.