Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad Teknologiska framsteg har gjort Elbilar möjligt?

Som biltillverkare och forskare arbetar mot att hitta miljövänliga alternativ till bilar som använder fossila bränslen, har elfordon dykt upp som en potentiell lösning. Dock måste flera olika tekniker arbetar alla tillsammans för att göra elbilar praktisk och prisvärd i stor skala. Batterier

En av de viktigaste teknikerna i varje elbil är batteriet. Batterier i en elbil måste vara tillräckligt lätt och tillräckligt liten för att göra bilen praktiskt effektiv, samtidigt hålla tillräckligt med energi för att ge bilen ett rimligt driving range innan behöver laddas. Övergången från kadmium-baserade batterier till moderna litiumjonbatterier gör elfordon mer genomförbart.
Eldistribution

annan teknik som elbilar behöver är en stabil infrastruktur eldistribution. Förare som bor i avlägsna områden behöver tillgång till stora mängder el, medan städer som ingår i elnätet måste tillåta ökad efterfrågan när förarna börjar att plugga in elbilar på en regelbunden basis.


Motors

Elmotorer par med batterier i elbilar för att ersätta den konventionella förbränningsmotorn drivlina Medan batterierna ta över platsen för en bränsletank, kraftfulla elmotorer ersätta förbränningsmotorn och avgassystemet. Dessa motorer använder elektromagnetism för att vända elektricitet till mekanisk energi som passerar genom en transmission och vrider fordonets hjul. Elmotorer för bilar är tillräckligt kraftfull för att upprätthålla motorvägshastigheter och tålig nog att pågå i många år.
Material

Materialvetenskap är en annan bidragande orsak till tekniken bakom elbilar . Även plaster har gett biltillverkare en låg kostnad, lätt alternativ till metallkomponenter i årtionden, extra material som aluminium, glasfiber och kolfiber erbjuder ljusa, hållbara material för bil ramar, organ och tillbehör. Lättare bilar kräver mindre energi att köra, särskilt under acceleration.
Laddstationer

För elbilar att vara en praktisk transportlösning, ägarna behöver tillgång till snabbt laddstationer . Medan vissa elbilar kan laddas från ett vanligt vägguttag, kan detta vara tidskrävande. Laddningsstationer kan installeras i hemmet med hög kapacitet kraftledningar. De lagrar stora mängder el och kan fylla bilens batterier snabbare, vilket gör det enkelt att ladda hela dagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134322.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.