Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelar med vätgas

Som forskare och biltillverkare arbetar mot att hitta praktiska källor av alternativa bränslen, har vätgasdrivna bränsleceller fått en hel del uppmärksamhet. Vätgasdrivna fordon använder en elektrokemisk process för att producera el med enbart vatten och värme som biprodukter. Dock har väte flera viktiga nackdelar som kan begränsa dess användning i framtiden. Kostnad

Ett av de främsta problemen med vätgas är dess höga kostnad, enligt Columbia University. Även fossila bränslen och el är relativt billig, är kostnaden för vätgas som lämpar sig för att driva en bränsle-cell fordon betydligt högre. Dessutom vätgasdrivna bränsleceller förlorar vätgas över tiden, som kräver tillfällig tankning och ökade kostnader.

Bränsleceller också slits ut med tiden, behöver bytas. Detta förutsätter att kostnaden för bortskaffande, samt kostnaden för en helt ny bränslecell och vätgas. Enligt Columbia University, skulle prototyp vätgasdrivna bränsleceller som används idag behöver för att hålla fem gånger så lång tid att bli ekonomiskt möjligt.
Tillgänglighet

Enligt AltFuels.org , en annan nackdel med väte är dess brist på huvudfåran tillgången. Småskalig produktion av vätgas är inriktad på vetenskapliga och industriella applikationer. Jämfört med ubiquitous bensinstationer och eluttag, väte bränslepåfyllning stationer är sällsynta, och en hel infrastruktur för produktion, leverans och underhåll skulle behövas innan förarna kunde förvänta väte närma bekvämligheten med bensin.

Förutom problemen med distribution, lagrar vätgas i en bil utmanande eftersom det utrymme som krävs för en tillräcklig bränsletillförsel skulle vara flera gånger större än storleken och vikten hos en vanlig bensintank eller elektriskt batteri.

Säkerhet

Säkerhet är en annan viktig fråga om vätgas. Vätgasen lagras i flytande form under högt tryck. Även inne i en kraftigt isolerad tank, finns det en risk för vätebränsle spill vid fordonsunderhåll eller i händelse av en olycka. Enligt H ₂ Incidenter Database, har vissa experimentella bränslecellsfordon upplevt brister till vätgas leveranssystem. Fall av väte explosioner har också noterats. För vätgas att bli en mainstream energikälla, skulle leverantörerna behöver för att utveckla ett nytt system för säker transport, hantering och användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134301.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.