Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nafteniska Base Oil Använder

Två huvudgrupper av basoljor som produceras i USA är nafteniska basolja och paraffin basolja. Båda dessa är härledda från den förfining av råolja. De stora skillnaderna mellan dessa två är molekylära (paraffiniska innehåller långa kedjor av kolväte molekyler medan nafteniska innehåller ringar av kolväte) och paraffinolja innehåller paraffin medan naftenolja inte. Frånvaron av vax gör naftenolja vara mer stabil och har lägre flytpunkter (kvarvarande vätska i kallare temperaturer) än paraffinolja. Båda oljorna används ofta i USA som en bas för många olika tillämpningar. Ink
Nafteniska basolja kan användas i bläck för tryckning.

naftenolja bas kan användas i tidningen-och magasin-tryckfärg. Naftenolja är nästan färglös och kan användas för att inte bara svart bläck utan för färg, säger Nynas-Nafteniska Magazine hemsida. Tidigare hade oljor som används för utskrift som ska blandas med andra element för att förbättra dess viskositet (förmåga att flyta lätt) medan naftenolja behöver inga extra tillsatser på grund av det inneboende hög viskositet nivå.
Träskyddsmedel

naftenolja kan användas i träskyddsmedel.

Enligt Turner-Fairbank Highway Research Center hemsida är kopparnaftenat ett träskyddsmedel som härrör från samspelet mellan kopparsalter och naftenat syra. Det huvudsakliga användning är för att bevara träkonstruktioner som broar, staket och stolpar nytta. Detta konserveringsmedel kan köpas i de flesta hårdvara och byggvaruhus. Den ursprungliga ansökan förefaller grön färg men med tiden blir brun. Som med alla kemikalier, skyddshandskar och ansiktsskydd ska användas vid användning.
Bekämpningsmedel
kopparnaftenat kan användas som bekämpningsmedel.

kopparnaftenat (härledd från naftenisk olja-och kopparsalter) är en icke-begränsad användning pesticid per EPA standarden, enligt Turner-Fairbank Highway Research Center. Denna produkt har lägre toxicitet nivåer än vissa andra bekämpningsmedel, men försiktighet bör iakttas med dess användning. Skyddsutrustning skall bäras med ansökan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134305.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.