Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Homemade Bränsle

Hemmagjord biodieselbränsle kan tillverkas av animaliskt fett eller vegetabilisk olja, metanol och lut. Det är längre livslängd, renare och bättre för miljön än kommersiell petroleumbränsle. Och med mycket varierande kommersiella gaspriser, kan det vara också vara ett billigare alternativ. Hemlagad biodiesel bränsle är relativt säkert att göra, så du behöver inte oroa dig för brännskador, explosioner eller andra skador så länge du iaktta försiktighet och skapa bränslet på ett ställe med rumstemperatur och god ventilation. Saker du behöver
1 liter rapsolja
3,5 gram kaliumhydroxid lut katalysator
200 ml metanol
potten
spis
plastpåse
mixer
mätbägare
polyeten med hög densitet (HDPE) behållare med lock.
2 trattar
3 plast 2-liters flaskor med lock.
sax
silvertejp
termometer
vågar

Visa mer instruktioner
1

åtgärd 3.5 gram lut ute på vågen i en plastpåse.
2

Mät 200ml metanol i mät bägaren. Använd den första tratten att hälla metanol i HDPE-burk. Häll metanol snabbt, eftersom metanol absorberar vatten från atmosfären. Tillsätt lut till behållaren med den andra tratten. Stäng behållarens lock. Addera 3

Snurra behållare för en minut för att påbörja processen med upplösning av lut in i metanol. Ställ behållaren ner och vänta ca 30 minuter för lut att helt upplösas.
4

Värm rapsolja till 130 grader Fahrenheit i en kastrull på spisen. Använd termometern för att testa värmen av canolaolja, häll sedan den i biandaren. Häll lut och metanol i mixern. Vrid mixer på låg eller medelhög hastighet och blanda olja, lut och metanol i 20 till 30 minuter.
5

Häll blandningen i den 2-liters flaska. Låt blandningen sedimentera under 12 till 24 timmar, även om längre blandningen får sedimentera desto bättre. Mörkfärgade glycerin kommer att separera från resten av blandningen och avsätts i botten av flaskan. Häll det översta lagret av blandningen i en annan flaska, se till att glycerin inte få in den nya flaskan. Om den gör det, häll blandningen tillbaka in i den första flaskan och låt den sedimentera igen.
6

Utför en kvalitetsbedömning genom tillsats av 150 ml vatten och ett prov av bränsle till en flaska. Skaka flaskan och låt sedan innehållet för att bosätta sig. Om vattnet separerar snabbt från bränslet, då bränslet har genomförts korrekt och kan användas. Men om vatten och bränsle inte separat, eller tar en lång tid för att separera, måste ett nytt parti av bränsle göras. Antingen temperaturen var fel eller ingredienserna var inte exakt och det fanns för mycket lut eller inte tillräckligt metanol.
7

Tvätta resten av bränslet om det passerar kvalitetsbedömning. Sätt ett litet hål med en sax på botten av två plastflaskor, sedan täcka hålen med silvertejp. Tillsätt bränsle och 1/2 en liter vatten till flaskorna. Placera locken på flaskorna. Rulla flaskorna tills bränsle och vatten blandas helt, sedan låta flaskorna att nöja sig med en timme eller mer. Töm ut vattnet ur botten av flaskorna genom att ta bort tejpen från hålen. Stoppa bränslet från att hälla ur flaskorna genom att blockera den med fingret och överföra till en annan flaska. Tvätta två gånger mer.
8

Vänta för bränslet att bli en genomskinlig, klar färg före användning. Detta kan ta flera dagar, så förvara bränslet i en torr, sval plats medan du väntar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134324.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.