Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hybrider Vs. Dieselbilar

Under de senaste åren har konsumenterna skiftat mot fordon som kommer att belöna deras rejäl nyinvesteringar med färre dollar betalas vid pumpen. Medan hybridfordon är lätt den mest ansedda och populära alternativ till bensin-endast fordon, har dieselfordon blivit effektivare och renare än någonsin. Dieselmotorn har hävdat sig som en värdig konkurrent till den älskade hybrid, skryter liknande bränsleekonomi till ett lägre pris. Miles per gallon

Miles per gallon varierar mycket från modell till modell. Däremot kan konsumenterna förväntar sig ungefär 40 och 50 miles per gallon från de flesta hybrid sedanmodeller. Diesel sedans kan tjäna liknande siffror. Diesel-och hybridfordon terrängbilar och lastbilar kommer vanligtvis överstiga 20 miles per gallon, men ibland bara knappt. När det gäller jämförelse, är det oavgjort.
Tillförlitlighet

Tillförlitlighet beror främst på tillverkaren av fordonet, dels på modellen. Vissa modeller drabbas mer problem än andra, men det finns lite som tyder på att antingen hybridfordon eller dieseldrivna fordon är något mindre tillförlitliga än de som arbetar på blyfri bensin ensam. Det är tillrådligt att undersöka någon modell av intresse utförligt innan de köper och inte köpa någon modell inom det första året av produktionen.
Convenience

grund av striktare utsläppsnormer, är dieselfordon inte säljs i fem delstater: Vermont, Maine, New York, Massachusetts och Kalifornien. Hybridbilar, även tillgänglig i alla 50 stater, kan också vara svårt att hitta, på grund av deras ökade popularitet. Dieselbränsle kan också vara svårare att komma med, eftersom inte alla bensinstationer erbjuda alternativet. Blyfri bensin, som alla hybridbilar använder, är vanligare.
Kostnad

Det genomsnittliga priset för en gallon diesel under de senaste åren har vanligtvis varit 5 och 10 cent högre än kostnaden för blyfri bensin. Om detta fortsätter, naturligtvis, kommer diesel kunder betalar mer för att tanka sina fordon över tiden. Hybrid kunder kommer att betala mycket mer i förskott som hybridfordon kan vara så mycket som 10.000 dollar dyrare än sina icke-hybrid motsvarigheter. I september 2009 kostar Fords Escape SUV $ 20.550 för standardmodellen och $ 31.500 för hybrid version. Dieselfordon är mycket billigare initialt, kostar så lite som $ ytterligare 3000 än bensin model (Volkswagen Toureg).
Selection

välja antingen en hybrid eller en diesel fordon, kan val vara begränsad. Förutom bristen på alternativt drivna fordon på grund av ökad popularitet, har inte varje modell bil en diesel eller hybrid alternativ. Konsumenter som vill köpa något av dessa två alternativ bensin alternativa kommer sannolikt att behöva offra i andra delar av fordonet. De flesta, men inte alla, hybrider är pendlare bilar med föga imponerande hästkrafter. De flesta dieselfordon är av större spår och SUV sorten, även om det finns undantag till båda reglerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134095.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.