Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Guide till Elbilar

Typer av elektriska bilar sträcker sig från hybrider, där en elmotor skall stödjas av en liten förbränningsmotor, till rena elbilar, som drivs enbart med batterier. Alla elbilar avger lägre utsläpp än gasdrivna bilar och rena elbilar har inga utsläpp alls. Hybridbilar

Hybridbilar uppnå energibesparingar genom användning av en bensinmotor och en elektrisk motor som matas från ett batteri. Ett styrsystem beräknar den mest effektiva kombinationen av el och bensin makt. Den stänger av motorn när den inte behövs, och använder ström från bromsning och bromsa för att ladda batteriet. Detta minskar bensinförbrukningen när bilarna annars ungefär samma resultat som konventionella bilar.
Plug-in hybridbilar

I en ytterligare utveckling av hybridbilar, plug-in hybrider har större batterier och en batteriladdare. Detta tillåter hybridbil att fungera under en längre period på enbart batterikraft. Batterierna är laddat varhelst bilen kan pluggas in och bilen kan köras på elmotorn tills batterierna tar slut. Intervallet för elektrisk drift beror på hur mycket extra batterikapacitet är installerat. Den potentiella minskningen av användningen av bensin är väsentlig eftersom den elkraft tillsätts genom pluggen ersätter kraften från bensinmotorn.
Extended Range Electric Bilar Till Salu

utökad räckvidd elbilar drivs av en elmotor som matas från ett batteri, men bilarna har också en liten bensinmotor ombord som används för att ladda batteriet när det behövs. De bilbatterier debiteras normalt genom en plugg, men motorn fungerar som en backup om batterierna är låg effekt under körning. Föraren kan sedan antingen fortsätta med reducerad effekt eller vänta på att batterierna laddas upp igen, även om det inte finns någon strömkälla tillgänglig. Addera rena elbilar
< p> Rena elbilar saknar förbränningsmotor och genererar inga utsläpp. De kör på en elmotor som matas från ett batteri som måste vara ansluten till laddas upp. Deras makt och räckvidd beror på storleken av den elektriska motorn och kapaciteten i batteriet. Medan elbilar med operativa egenskaper som liknar dem hos konventionella bilar kan byggas, gör stora batteripaketet krävs dem mycket dyrt. Mindre elbilar för att köra nära hemmet vid låga hastigheter är billigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134543.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.