Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Olika typer av drivmedel för bilar

En mängd olika typer av bränsle är tillgängligt för bilar. Vissa är gjorda av råolja produkter men andra är petroleum alternativ som utvecklats på grund av stigande priser på gas och diesel. En handfull utreds och är inte lika allmänt tillgängliga på marknaden idag. Etanol

Etanol är ett bränsle som framställts av växtmaterial, ofta vete eller majs. Som sådant är det en förnybar energikälla för bilar och anses vara ett alternativ för miljövänliga fordon. De flesta av dagens gas blandningar, som köps vid regelbundna bensinstationer, innehåller mellan 7 och 10 procent etanol. Vissa bilar, inklusive många tävlingsbilar som används i Indy 500, drivs med 100 procent etanol. E85 är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. Många bilar, för närvarande i produktion, är kompatibel med E85, inklusive Chrysler Sebring, Dodge Dakota och Ford Crown Victoria. Addera Propan

Propan, även kallad gasol , är en biprodukt från oljeindustrin och är en gas, inte en vätska. Propan anses säkrare än bensin eftersom propan fordon är utrustade med inbyggda avstängningsventiler i händelse av en propan läcka. Eftersom gaspriserna började stiga under 1980-talet, har det varit ett alternativ till bensin.
Naturgas

Naturgas stor del används för uppgifter som uppvärmning av bostäder , men vissa bilar körs på naturgas. Metan är den viktigaste ingrediensen i naturgas. Gasen bildas under jorden av ruttnande växter och djur materia. Naturgas brinner rent, är lätt på en bilens motor och är rökfri, vilket gör det till ett renare bränsle alternativ. Det är svårt att hålla i utbudet eftersom det måste komprimeras upp till 200 gånger atmosfärstryck.

Flytande naturgas även finns men är inte så lätt tillgänglig eftersom det måste kondenseras i en smältande station på plats vid varje enskild bensinstation.

Metanol, en biprodukt av naturgas, kan användas till bränsle fordon utan ett nätverk av tankställen har inte ställts in för det.

Biodiesel

Biodiesel är oftast gjorda av vegetabiliska oljor som majs och raps. Eftersom det är från en anläggning källa det anses vara en förnybar resurs och är en av de ledande bränslealternativ som av miljöaktivister. Biodiesel kan också härledas från använd matolja eller animaliskt fett. Blandningar av biodiesel och petroleum kan användas för att driva några dieselfordon. Addera Diesel

Diesel är en råolja produkt som har använts i motorer sedan slutet av 19-talet . Råolja går igenom en process som omfattar destillation för att producera diesel. Både bensin och diesel är gjorda av råolja, men diesel är tyngre, avdunstar långsammare och har en fetare struktur till den.
Bensin

Bensin är det vanligaste bränslet används i bilar. Den är tillverkad av råolja och destilleras som diesel men genomgår ytterligare bearbetning för att förfina det. Bensin började användas som bränsle för bilar i början av 20-talet. Eftersom det bara finns en begränsad mängd råolja som finns tillgänglig, har gaspriserna börjat stiga och både konsumenter och ingenjörer tittar på alternativa bränslen råolja produkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133939.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.