Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad finns 3 möjliga källor bränsle för biodieseltillverkarna?

I sökandet efter energikällor som är mer miljövänliga och kostnadseffektiva, är biodiesel fram en utmanare. The National Biodiesel Board definierar biodiesel som en ren förbränning alternativt bränsle, som framställs av inhemska, förnybara resurser. Biodiesel bildas genom en kemisk process använder fett eller olja. Källorna till dessa fetter och oljor är uppmuntrande skiftande. Ätligt eller oätligt Oljor

Sojabönor och majs är de grödor som oftast förknippas med alternativa bränslen. Båda är redan i produktion, men det finns farhågor om huruvida bränslet ska konkurrera med mat för värdefulla resurser. Oätliga oljeproducerande växter också hålla löftet, speciellt de som växer på marken annars är svåra att odla. En sådan anläggning är jatropha, vilket WebEcoist kallar "nya älskling biodiesel rörelsen."
Restprodukter

Tack vare biodiesel, är avfall vegetabilisk olja såsom en eftersökt -Efter handelsvara som forskarna söker mer rikliga källor av avfall förvandlas till bränsle. Sopor är full av fetter och oljor. Så är avloppsvatten. Alternativ energi News rapporterar att en grupp forskare vid University of Nevada också har utvecklat en process för framställning av biodiesel från något de kallar "kyckling fjäder måltid," består av fjädrar, blod och inälvor.

Alger

En hög avkastning oljekälla för biodiesel är alger. Oljeproducerande alger frodas i vatten-och olämpliga för vanliga grödor, så ingen åkermark eller andra värdefulla resurser behövs. Algerna kan även odlas i avloppsvatten från reningsverk, enligt forskare på Rochester Institute of Technology. Framtiden


Även framtiden ser ljus ut för biodiesel, växtvärk är oundvikliga. Fakta eller fiktion, i en kamp om mat kontra bränsle, är biodiesel dömd att förlora, särskilt i länder där spöket av livsmedelsbrist redan vävstolar. Använda avfall för att göra bränsle är en dröm, produktionen från dagens teknik är dock begränsad. Oljeproducerande alger är bara en av ett växande antal nya lovande idéer. Alla av dem möta hinder, men de är alla förföljd av alltmer marknad-och teknikkunniga grupper. Endast tiden kan utvisa vilken om någon av dessa källor kommer att vara tillräcklig för att göra en betydande buckla i världens törst efter bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134674.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.