Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger en egen WVO Kit

Några miljömedvetna bilister har gått längre än användningen av elhybrid-och gasdrivna bilar, och konverterade sina dieselmotorer bilar att köra på avfall vegetabilisk olja, eller WVO. Konverteringssatser tillåter bilister att konvertera WVO, eller använd matolja, till bränsle, vilket eliminerar behovet av diesel eller petroleumprodukter. Även om flera företag erbjuder beredda konverteringssatser, kan du bygga din egen kit "a la carte". Hursomhelst, kan satsen installeras av alla som har tillräckligt med bilreparationer erfarenhet. Instruktioner
Skapa Kit
1

Köp en bränsletank som kommer att hålla WVO. I vad som är känt som en två-tank system är detta en separat tank från en redan installerad i bilen som håller dieselbränsle. Tanken rymmer allt från 5 till 10 eller fler liter bränsle, beroende på hur det passar in på plats i bilen där du tänker montera det.
2

Köp en förvärmare för tanken och en värmeväxlare för vattnet krets om du inte köper en uppvärmd tank. Dessa förhindrar att oljan stelnar i kallare väder
3

få den nödvändiga elektroniken:. En styrenhet som ska installeras i instrumentpanelen som växlar mellan tankar, en elektrisk växling enhet som hanterar den faktiska mekaniska omkoppling; och styrkablar som förbinder växeln och tankarna. Du kanske också vill skaffa en in-dash bränslemätare för WVO tanken.
4

Se till att du har de nödvändiga slangar, ledningar och ventiler för att installera ytterligare en tank och anslut den till motorn. Också se till att du har de nödvändiga kablar för att ansluta switchen och andra elektroniska komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134778.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.