Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man kör en VW Diesel på använd matolja

Matolja kan användas för att köra en dieselmotor på flera olika sätt. Den kan användas i befintligt skick, som kallas SVO, även om det är mycket viskös. Den kan blandas med petroleumbaserade bränslen, vilket kommer att tunna ut. Eller, kan den omvandlas till en typ av bränsle som kallas biodiesel, som kan användas för att köra alla dieselmotorer. Rak vegetabilisk olja är det enklaste och oftast billigaste sättet, men du måste köpa en konverteringssats för dig VW att få det att fungera. Många konverteringssatser finns och kommer utrustade med detaljerade installationsinstruktioner. Saker du behöver
Matolja, vanligtvis används
kaffefilter eller filterpåsar
stora förvaringskärl
SVO konverteringssats
dieselmotor fordon som kan omvandlas
Show Mer Instruktioner
Konvertera VW att köra på matolja
1

Kontrollera att din VW har en dieselmotor och att det kan omvandlas. Äldre modeller oftast inte kan bero på gummitätningar som kan försämras. Samla använd matolja och filtrera den för att ta bort alla partiklar.
2 p Det finns många olika konverteringssatser tillgängliga från olika företag, och varje kommer med sin egen uppsättning av detaljerade installationsinstruktioner. Ett bättre alternativ om du är obekant med att arbeta på bilar är att ta bilen till en mekaniker att installera konverteringssats för dig. Ett två-tank konverteringssats rekommenderas för Volkswagens.
3

Fyll SVO tanken med den filtrerade matolja. Se till att det är fortfarande vanlig dieselolja i den andra tanken. Starta bilen med vanlig diesel. Efter upphettning till optimal temperatur, bör din konverteringssats växlar automatiskt till den vegetabiliska oljan. Om du kommer att stoppa din bil i över en timme, se till att byta tillbaka till vanlig diesel för de sista 10 minuterna av din enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134321.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.