Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en dieselmotor till vegetabilisk olja

Så det är du, vinden blåser genom ditt hår, dina favoritlåtar spelar i radio, ett vidsträckta motorvägen framför dig, bara du och den öppna vägen. Och i näsan av den härliga doften av ... pommes frites? Låter konstigt förstås, men det skulle vara fallet om din dieselbil körde på vegetabilisk olja. I själva verket kan alla dieselmotorer omvandlas för att köras på antingen rakt vegetabilisk olja (SVO) eller från avfall vegetabilisk olja (WVO). Konvertera en dieselmotor att köra på vegetabilisk olja är ett kreativt sätt att skära ner på din förbrukning av fossila bränslen. Saker du behöver Review, en bil med en dieselmotor
Vegetabilisk olja konverteringssats från 4-till-5 plast kannor
4-till-5 100-200 mikronfilter
Stor sil
2 stora plasttunnor
fatpump med slang
Visa fler instruktioner
1

köp en vegetabilisk olja kit konvertering för ditt dieselfordon. Vegetabilisk olja konverteringssatser finns för online köp från företag som Greasecar Systems Vegetabiliska Bränsle, Plantdrive vegetabilisk olja bränslesystem och Frybrid Vegetabiliska oljesystem.
2

Installera vegetabilisk kit olja konvertering. Du kan göra det själv, eller har det installerat för dig av en kvalificerad mekaniker. Om du bestämmer dig för att installera det själv se till att följa tillverkarens anvisningar.
3

Installera en andra gastank vegetabilisk olja. Du kommer fortfarande att behöva den ursprungliga tanken på diesel eller biodiesel, särskilt om du bor i ett kallare klimat. Var noga med att installera en strömbrytare så att du kan växla enkelt från en bränsletank till den andra. Vegetabilisk olja tjocknar vid lägre temperaturer så det är viktigt att du värmer upp din bil innan du växlar över till vegetabilisk olja, och senare byta tillbaka till vanlig bränsle att spola ut dina bränsleledningar innan du stänger av bilen.
4 < p> Hitta en källa av vegetabilisk olja. Du kan köra din dieselmotor på raka vegetabilisk olja från snabbköpet, men det kan snabbt bli dyrt. Din bästa insats är att söka källor till avfall vegetabilisk olja. Restauranger är de bästa källorna av avfall vegetabilisk olja som de tömma sina fritöser ofta. Restaurang ägare måste betala för att få sin spillolja tas bort, så att de i allmänhet är villiga att ge bort den gratis.
5

in änden av pipan pumpen i källan av avfall vegetabilisk olja, och placera slangen inne i en av de tomma plast kannor. Pump eller vev handtaget på fatpump underlätta insamlingen. Upprepa denna process tills alla dina kannor har fyllts, eller tills du är nöjd med den mängd olja som du har samlat.
6

Filter din insamlat avfall vegetabilisk olja. Innan du sätter den vegetabiliska oljan i din dieselmotor, måste du se till att alla matrester avlägsnas från oljan. När du har samlat ditt olja i plast kannor, häll oljan genom stora metall sil i en av de stora plast fat. Låt oljan sedimentera under flera dagar. På detta sätt några extra matrester kommer att sjunka ner mot botten av tunnan. Använda fatpump, passerar oljan genom 100-200 mikron filter och överföra olja från den första stora plastbehållaren till den andra.
7

Placera änden av fatpump i din filtrerad vegetabilisk olja, och placera slangens ände av pumpen direkt i din vegetabilisk olja tank. Veva fatpump för att överföra olja till din tank. Om det är för svårt att pumpa oljan direkt in i din bil, för över oljan till en gas kan och häll det i din bensintank.
8

Starta din bil med vanlig diesel eller biodiesel. När bilen har värmts upp, växla över till din vegetabilisk olja tank. Var noga med att växla tillbaka till din diesel eller biodiesel bränsletank flera minuter innan din tur utanför fordonet. Detta kommer att säkerställa att den vegetabiliska oljan inte kommer att stelna i dina bränsleledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134390.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.