Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Homegrown Biodiesel

Med den ständigt ökande priset på gas, är alternativa bränslen blir allt viktigare för världens nationer. En förnybar energikälla är biodiesel, men det är inte allmänt tillgängliga på grund av svårigheten och kostnaden för att producera den i stora mängder. På grund av dess olika användningsområden och relativt lätt att skapa i mindre mängder, har en del människor börjat skapa sina egna hemsnickrade biodiesel för användning i sina dieselfordon. Processen är farligt och kräver stor omsorg. Saker du behöver
Blender
20 ml Bägare
500 ml Bägare
1500 ml bägare
graderad spruta eller pipett
Petri Dish
1 1/2 liter vegetabilisk olja
5 gram lut
1 Bottle isopropylalkohol (tvättsprit) katalog 1L Destillerat vatten
1 flaska Fenolftaleinlösning
1 flaska metanol eller etanol
Goggles
Gummihandskar
Två 2L Tom Jars
Spoon
Digitalvåg
förkläde
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

eliminera eventuella oönskade drägg i oljan om du använder avfall grönsak olja.
2

Rengör alla bägarna, petriskål, burkar och graderad spruta genom tvättning med varmt vatten. Nollställ digital skala och inställd på att läsa gram.
3

Ta på gummihandskar, skyddsglasögon och förkläde. Se till att alla material är tätt passande.
Titrering
4

Använda den digitala skalan, mäter ut ett enda gram av lut. Placera detta i petriskål och sedan blanda i liter destillerat vatten.
5

Blanda en ml vegetabilisk olja med 10 ml av tvättsprit. Värm försiktigt tills oljan har lösts upp i alkohol, och blandningen ser jämn och klar.
6

Lägg två droppar av fenolftaleinlösningen, en pH-indikator, den vegetabiliska oljan och alkohol mix.

7

Använda graderad spruta eller pipett, tillsätt några ml av lut blandningen till alkoholen /vegetabilisk olja under omrörning det. Använd din favorit redskap för att ta i 5 ml och sakta droppa dem i lösningen, en milliliter i taget, under omrörning tills lösningen blir en varm rosa i minst 10 sekunder.
8

Notera av antalet ml av lut blandningen du använde, eftersom det numret, sattes till 3,5, kommer att vara gram lut per liter olja för att göra biodiesel.
Blandning

9

Mät en liter av vegetabilisk olja i 1500 ml bägare, 200 ml metanol eller etanol i 500 ml bägare, och förbereda mängden lut du bestämt var nödvändigt att använda per liter olja.

10

Häll lut och metanol i din mixer och blanda om "låg" inställningen tills lösningen blandas helt. Efter detta steg, kommer du behöver för att snabbt slutföra resten av processen, eftersom natriummetoxid du skapat här är benägen att avdunstning.
11

Töm liter filtrerad vegetabilisk olja i mixern med natriummetoxidlösning, och blanda i 15 minuter.
12

Töm blandningen i en av dina tomma containrar, är noga med att inte spilla något. Placera toppen på burken och låt den sätta sig i rumstemperatur i minst 8 timmar.
13

Separera biodiesel, vilket är det översta lagret, och glycerin, som är det understa lagret , genom att tömma biodiesel i den andra burken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133948.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.