Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biodiesel bränsle Fakta

Biodiesel är ett alternativt, förnybart bränsle som produceras från vegetabiliska oljor eller animaliska fetter som kan användas för att driva vanliga dieselmotorer. Det kan också kombineras med petroleum diesel för att producera biodiesel blandning. Processen att göra biodiesel producerar både glycerin (som används i tvålar och andra produkter) och metylestrar (bränslets kemiska namnet). Intresset för biodiesel har vuxit enormt under de senaste decennierna på grund av miljöhänsyn och klättring bränslepriser. Historia

Tvärtemot vad många tror, ​​har biodiesel funnits i över ett sekel. Rudolf Diesel var en tidig pionjär av biodiesel långt innan den utbredda användningen av petroleumbaserade bränslen. År 1893 utvecklade Diesel en motor som körde på jordnötsolja och senare presenterade det vid 1900 World s utställning i Paris. Vegetabilisk olja var standard bränsle för dieselmotorer till 1920-talet då petroleumbaserade bränslen tog över på grund av dess omfattande tillgänglighet, låg kostnad, och statliga subventioner. Under 1970-talet ett förnyat intresse för rena, förnybara bränslen, inklusive biodiesel. Idag är det en av de snabbast växande alternativa bränslen på marknaden.
Produktionsmetod

Biodiesel framställs genom en reaktion som inträffar när en organisk olja (växten eller djur) är kemiskt modifierad med en katalysator och alkohol. Processen kallas transesterifiering. Genom denna process, oljan molekylen bryts ner och glycerin ersätts med alkohol. Den separerade glycerin dräneras därefter och används i andra produkter som tvål. Den återstående biodiesel tvättas för avlägsnande av föroreningar, varefter den är redo att användas som ett dieselbränsle. Det kemiska namnet för biodiesel är Fatty Acid Methyl Ester, vilket innebär att den är gjord av en kombination av metanol och en organisk olja med fettsyrakedjor.
Använder
< p> Biodiesel är ett otroligt användbart bränsle som kan användas i en vanlig dieselmotor antingen själv eller i kombination med dieselbränsle. Lantbruk utrustning, kommersiella fordon, bilar, kommunala fordon, släp traktor, fartyg och flygplan diesel kan alla köras på bidiesel. Biodiesel kan också användas i hemmet uppvärmning, asfalt och färgborttagning, och som smörjmedel. Addera Miljö-och hälsofördelar

Biodiesel är en av de renaste förnyelsebara bränslen marknaden och är totalt sett mycket bättre för miljön än petroleum diesel. Enligt en studie gjord av US Department of Energy, biodiesel produktion och användning producerar 78,5 procent mindre CO2-utsläpp än petroleum diesel. Även när biodiesel kombineras med petrodiesel skillnaden är häpnadsväckande. EPA fann att en blandning av 20 procent biodiesel med 80 procent petrodiesel minskat utsläppen av kolmonoxid med 20 procent. Biodiesel innehåller också några aromatiska föreningar, vilket gör det mycket säkrare att andas. Biodiesel är också biologiskt nedbrytbart och giftfritt. Det är säkrare än salt och bryts så snabbt som socker.
Distribution

Biodiesel kan säljas och distribueras precis som vanlig diesel. Inga växlingen till bränslepumpar eller tankar behövs. Bilar, lastbilar och allt annat som använder diesel behöver inte ändra sina motorer på något sätt. Återförsäljare säljer biodiesel i antingen ren eller blandad form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134107.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.