Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

E85 Fakta

E85 är en form av bil bränsle som består av 85 procent etanol och 15 procent vanlig bensin. Medan vanlig bensin är en raffinerad derivat av olja, de flesta typer av etanol från majs. E85 kan användas endast i speciella typer av motorer, som kallas "flexibla bränsle" motorer, avsedda att köras på både etanol och bensin. Historia

Användningen av etanol motorer motorvagn datum från början av 20-talet. Dock fick flexibel-fuel fordon utbrett bruk i slutet av 1990. Enligt US Department of Energy, som i juli 2009 mer än 1950 bensinstationer erbjöd E85, och mer än 7 miljoner flexibel-fuel-fordon var på väg.
Funktioner

Även E85 är mindre effektiv än bensin i termer av körsträcka, avger den mindre växthusgaser och har ett högre oktantal. Dess prestanda i flexibla flerbränslemotorer är jämförbar med bensin, enligt Edmunds. Priset på E85 varierar beroende på priset på majs
Betydelse

E85 är producerad som ett svar på två huvudfrågor:. Energi oberoende och klimat förändras. Eftersom USA förbrukar mer olja än det producerar måste importera olja, ofta med stor politisk och ekonomisk kostnad. Produktionen av etanol ger landet ett alternativ till detta.

Andra, förbränning av etanol ger mindre koldioxidutsläpp än vid förbränning av vanlig bensin, vilket tyder på att dess användning skulle kunna bidra till att minska klimatförändringarna.


Missuppfattningar

Även etanol har använts som bränsle för fordon nästan sedan uppfinningen av bilen - Henry Fords Model T körde på etanol - E85 kan inte användas i konventionella motorer, även för korta perioder, utan att allvarligt skada.

Och även E85 brukar tippad som ett sätt att minska utsläppen av växthusgaser, dess bidrag till klimatförändringen är osäkert. Även en motor bränner E85 ger mindre koldioxidutsläpp än en konventionell, bensin-bränning motor gör, fördelarna är mindre tydlig när kolet frigörs vid produktion av etanol bedöms.
Potential

Även E85 är ännu inte tillgängliga i många delar av USA, oro för klimatförändringar tyder på att det antas kommer att bli mer utbredd. För att öka energi oberoende och minska utsläpp av växthusgaser, är många regeringar stiftar lagar beordrat produktion av etanol. Den energi och Security Act av 2007, undertecknades i amerikansk federal lagstiftning 2007, mandat att 36 miljarder liter biobränsle, inklusive etanol, ska produceras till 2022. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134346.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.