Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biodiesel Vs. Hybrid

Biodiesel och hybridteknik är två populära former av alternativ energi i den gröna revolutionen. Båda är avsevärt öka medvetenheten om behovet av mer hållbara och förnybara bränslen. Vad är biodiesel?

Biodiesel bränsle gjord av konvertering vegetabiliska och animaliska fetter till bränsle som kommer att köra dieselmotorer. Biodiesel framställs med en relativt enkel process som kallas transesterifiering. Dess huvudsakliga undergång är dess oförmåga att köra bra i kallt väder och så blandas ofta med oljebaserad diesel för att skapa en mer tillförlitlig blandning. Både raka biodiesel eller blandningar biodiesel kan användas i nästan alla dieselmotorer utan behov av omställning. Addera Vad är Hybrid?

Hybridtekniken är en blandning av el och bensin i ett fordon. Du måste köpa en officiell hybridfordon att använda tekniken. Fordonet använder bensin för högenergetiska aktiviteter, såsom acceleration, och det elektriska batteriet sparkar på när du cruisar eller inte använder en massa energi. Batteriet laddas medan bilen är i bruk, vilket eliminerar behovet av att koppla in den som andra elbilar. Att köra den här bilen är som att köra en bensindriven bil.
Pris

Biodiesel är extremt prisvärd att använda, speciellt om du producerar det själv. Du behöver inte köpa ett nytt fordon att använda tekniken om du äger en dieselbil. Du kan få oljan gratis, och några andra ingredienser är inte dyrt. Eftersom användningen av denna teknik växer, kommer fler pumpar finnas tillgängliga, vilket sannolikt kommer att sänka priset du betalar för att fylla upp.

Hybrid teknik är dyrare än biodiesel från början, eftersom du måste köpa ett nytt fordon. Verkningsgraden är högre än biodiesel, men eftersom biodiesel inte ökar dina miles per gallon. Hybrider kan få över 50 mpg, så att du kan spara pengar över livet i bilen.
Convenience

Hybrider inte kräver särskild behandling för att köra. Fordonet kommer automatiskt växla mellan bensin och el som behövs. Du fyller fortfarande din bil med vanlig bensin, men mindre ofta än med en traditionell bil. Den huvudsakliga olägenheten av hybrider är det begränsade utrymmet i bagageluckan grund av det stora batteriet. Du kanske måste titta svårare att hitta en mekaniker som förstår hybrider.

Gör din egen biodiesel kräver personlig tid och pengar spenderas på processen, vilket kan vara obekvämt. Dessutom är biodiesel oförmåga att prestera bra i kallt väder ett problem i många områden. Fördelen med biodiesel är att du kan använda oljebaserad diesel blandningar om det behövs.
Sustainability

Du kan använda biodiesel för att ersätta petroleumbaserade bränslen helt. Detta är ett stort steg mot självständighet från icke-förnybara energikällor. Biodiesel brinner också renare än olja, påverkar klimatförändringarna mindre. Du kan göra det med hjälp av restprodukter som annars skulle hamna i en deponi.

Hybrid teknik gör bensin mycket effektivare, minska mängden av bränsle som krävs övergripande. Detta minskar mängden koldioxid som du lägger till atmosfären, men det betyder inte återanvända eller återvinna avfallet. Det finns också kontroversen i samband med hur mycket energi som behövs för att producera batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134326.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.