Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera från bensin till E85

Nästan alla bilar som körs på bensin kan konverteras för att köra bra på E85 och kräver endast mindre och relativt billiga förändringar till motorn. Förutom det faktum att inköp industriell etanol i bulk kan hjälpa dig att spara på kostnader som krävs för att driva din bil, brinner det renare än vanlig bensin och det är en helt förnybar resurs. Ett av de enklaste sätten att framgångsrikt dra av denna motor konvertering är att köpa ett kit Även om de kan variera i kostnad och utseende beroende på tillverkare, alla satser kräver i princip samma tips för förberedelser och installation. Saker du behöver
Alkohol kompatibel bränslepump
Harness omvänd polaritet (vid behov) katalog flexbränsledrivna konverteringssatser
Drill
Skruvar
Visa fler instruktioner
Förberedelser Instruktioner
1

Bestäm om du fordonet redan har möjlighet att köra på E85, eller om den är kompatibel med din flex bränsle konverteringssats. En fullständig förteckning över fordon som kan köras på E85 är vanligt förekommande på produktens hemsida. Fordon med en förgasare är för närvarande inte möjlighet att göra omvandlingen med de flesta kit.
2

reda på vad bränslespridare är på din bil. Du kan göra detta själv genom att koppla bort kablaget från en av bränslespridare. Jämför vad du ser med diagrammen enkelt hittade på nätet. Om du inte kan göra det själv, ta bilen till en mekaniker och be dem att identifiera den typ av bränslespridare.
3

Köpa flex bränsle kit som är kompatibel med din fordon och typ av bränslespridare.
4

Byt din bränslepump med ett mer kompatibelt med alkohol om det behövs. En bilmekaniker bör kunna avgöra detta åt dig.
5

Se till att motståndet i en insprutare är upp till par. De ohm måste läsa minst 10 ohm för att undvika eventuella problem.
6

Kontrollera polariteten på kontakten terminal injektion plugg. Om det är inverterad, kommer din bil kräver en omvänd polaritet Harness.
Installation
7

Byt bilens olja och filter. Kit kommer vanligen med någon sorts motorskydd formel. Lägg till detta, tagit försiktighet att inte överfylla vevhuset. Sedan, om din utrustning är en av ett fåtal som innefattar en övre cylinder behandling, följ anvisningarna som följer med satsen om hur du lägger till den. förmodligen kommer du att lägga till en full tank bensin.
8

Kör bilen på bensin med motorn skydd lagt fram två fulla tankar bensin har använts.
9 < p> Bestäm var du ska montera omvandlingsenheten. Brandväggen och inre fender väggen är rekommenderade platser. Enheten måste fästas på en fast yta borta från värmekällor och kopplingar kontroll eller kablar.
10

Borra hål i monteringsytan där det är nödvändigt om det krävs av satsen.

11

Fäst enheten på monteringsytan med skruvar. De flesta konverteringssatser kommer inte kräva att du ska borra några hål i enheten själv, och uppmanar er att använda monteringshålen som redan finns i deras kit.
12

Anslut jordkabeln direkt till fordonets chassit. Marken tråd är en singulär svart tråd med en rund terminala ände. Det bör finnas en bit chassi metall svetsas till huvuddelen av fordonet. Skrapa eller slipa bort all färg som kan vara på detta för att se den nakna metallen exponeras innan marken klacken bult. Försiktigt lossa selar fabriken ledningar från varje insprutare. Addera 13


14

Route bränslet FLEX-omvandlare injektor leder in varje insprutare. Plug honändarna satsens injektorer på en insprutare. Plug manliga ändar injektor leder på motsvarande kvinnliga kontakten på kablaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134632.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.