Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Metanol som bränsle tillsats

Med bensin minskar som en naturresurs, är forskare söker andra bränslen för kommersiella fordon. En av dessa bränslen, som kallas metanol, tillsättes till bensin och har både för-och nackdelar. Definition

Metanol är en typ av alkohol. Även etanol (en mer populär alkoholhaltig bränsle) härrör från spannmål, såsom majs, är metanol tillverkad av trä, kol och naturgas. Säkrare

Metanol brinner i
en lägre temperatur än bensin eftersom den endast består av en kemikalie (kontra bensin, som är sammansatt av flera). Det gör ett fordon med både bensin och metanol säkrare vid en olycka eftersom metanol kommer att bromsa brinna.
MPG och Power

Vid jämförelse med bensin, metanol har ungefär hälften av den energi. Detta betyder inte att det har mindre makt, men att det blir färre miles per gallon. Metanol blandat med bensin kommer att ha lägre MPG än ren bensin.
M85

Kommersiella fordon inte köras på ren metanol. Modifierade fordon, så kallade flexibla bränsle fordon (FFV), arbetar på en 85 procent metanol och 15 procent bensin blandning.
Bensinstationer

närvarande kan få bilar köra M85 och några stationer erbjuder blandningen. Kanske kommer detta att förändras i framtiden, men tills dess M85 fordon kan tyckas omöjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134255.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.