Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biprodukter från ethanolväxter

Även känd som "co-produkter," de material som utvinns ur en etanolfabrik tillsammans med stärkelse som kommer att omvandlas till etanol kan erbjuda nya intäktskällor samtidigt minska kostnaderna för etanol producenter. Genom att sträcka ett råmaterial, såsom majs, för att utnyttja alla dess beståndsdelar, är ethanolväxter inte bara producera ett värdefullt bränsle alternativ, men de är också att ge foder att försörja jordbruket. Corn Distillers Korn

För varje skäppa majs som används för etanol, säger den amerikanska koalitionen för Etanol, kommer 2.8 liter etanol produceras, och tillsammans med detta, £ 17. av distillerssäd kan även erhållas. Distillers korn är det material kvar efter det att stärkelsen har avlägsnats, vilket resulterar i ett näringsrikt material som kan användas för att mata boskap. Drank kan vara våt eller torr, och när det är torrt, kan det distillerssäd beredas med sirap från den ursprungliga mäsken för att skapa vad som kallas Torkad drank med lösligt, som kan matas till mjölkkor och köttdjur, och fågel.

majsstöpsvätska

Destillatörerna korn är en produkt av den torra fräsning, är andra produkter som utvinns ur våtmalning majs för etanolproduktion. Bland de sistnämnda produkterna är majsstöpsvätska, eller kondenserade majs jästa extraktivämnen. Detta är en produkt med hög proteinhalt som kan användas som foder bindemedel och näringstillskott.
Majsglutenfoder och Måltid

Andra produkter som härrör från våtmalning är majsglutenfoder och majsglutenmjöl. Majsglutenfoder är hög i fiber och pelleteras att ha en näringsprofil 21 procent protein, 2,5 procent fett och nästan 10 procent fiber. Kondenserade majs extraktämnen kan eller inte kan vara närvarande. Dessa pellets möblera näring för nötkreatur, fjäderfä och svin. Majsglutenmjöl har en högre proteinhalt än majsglutenfoder, vid 60 procent protein. Den innehåller också metionin och ger gula pigmentering för fjäderfäuppfödare.
Majsolja och andra komponenter i Corn

Majs som används för etanol kan bearbetas för att erhålla material som kan erbjuda ytterligare förnybar energi fördelar. Olja kan avlägsnas från mäsken sirapen innan den kombineras med torkad distillerssäd, som sedan kan användas för biodiesel. I stället för att mala hela kärnan, kan bakterien och fiber separeras för användning i foder, medan endospermen kan utnyttjas som en annan källa till stärkelse för etanolproduktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134713.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.