Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Typer av Motorcycle Oil

Förstå olika typer av mc olja på marknaden är avgörande för din cykel prestanda. Olja kvaliteter och tillsatser kan vara förvirrande i början, men att förstå vad som står på etiketten kan hjälpa dig att välja rätt typ av olja för din motorcykel. Kontrollera din tillverkarens handbok för att avgöra vilken typ av olja rekommenderas för din motorcykel. Äldre motorcyklar använder oftast fossil olja och bör inte använda syntetisk olja om inte annat anges av en mekaniker. Fossilbaserad Oil

Naturlig olja olja kommer från jorden och raffinerad, men är annorlunda än konventionell olja som används i bilar. Det är oftast dyrare än fordonsindustrin olja också. Den japanska Automotive Standards Organization arbetar med motorcykeltillverkare olja för att producera olja som är särskilt utformade för motorcykel motorer. I motsats till petroleum oljor, syntet är skräddarsydda smörjmedel. American Petroleum Institute frågor standarder för petroleumprodukter som motorcykel oljor. Oljebolagen är överens om att märka sina produkter med lämplig American Petroleum Institute standard för att låta konsumenterna vet att typ av olja.
Synthetic Oil

Syntetisk olja rekommenderas för moderna motorcyklar och inte för äldre modeller. Det kan motstå höga motorns arbetstemperatur under längre tid än fossilbaserad olja. Enligt Valvoline, har syntetisk olja en konsekvent molekylstruktur som lånar ut till överföra värme snabbare än fossilbaserad olja eftersom dess molekyler är av samma storlek. Det minskar inre friktion och, som ett resultat, ger lägre temperaturer motorn. Vissa syntetiska olje tillverkare inkluderar Amsoil, Castrol, Harley Davidson, Honda, Mobil, Pennzoil och Valvoline.
Performance Oil

Racing motorolja och täta oljebyten rekommenderas för förare som köra sina motorcyklar i höga hastigheter. Denna typ av olja som behövs för att kyla ner och reglera motorns höga temperaturer som resulterar från racing. Prestanda olja behövs inte för vanlig pendling och rekreation ridning. Kungliga lilor, Suzuki, Mobil och Blendzall är några av de märken som producerar premium racing olja.
Single-och Multi-oljor

Vissa kategorier av olja är speciellt formulerade för underhåll. Vissa är utformade för att hålla motorcyklar rost-fria medan du sitter sysslolös eller lagring under långa tidsperioder. Rengöringsmedel sätts till olja för att dispergera avlagringar, uppbyggnad och slam inne i motorn. American Petroleum Institute klassificerar kvalitet motorcykel olja och prestandakrav. De lägre klasserna är basmaterial som utvinns ur råolja och de högre nivåerna är syntetiska aktier med ytterligare föreningar. Motorcykel olja kommer i syntetiska blandningar som består av både singel-och multi-grade motorolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133950.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.