Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder WVO som dieselbränsle

Dieselmotorer ursprungligen var avsett att köras på vegetabilisk olja, men den låga kostnaden för petroleumprodukter snart gjort det mer ekonomiskt för dem att köra på diesel. Trenden har börjat vända, dock, och många människor konverterar sina dieselfordon att köra på gratis eller billig återvunnen vegetabilisk olja från restauranger. Tricket för att köra ett fordon på oljeavfall grönsaker (WVO) gångjärn på att se till att oljan blir varm nog när den når motorn --- allmänhet med hjälp av spillvärme från bilens kylare. Saker du behöver
Uppvärmd bränsletank
Slang fräs Två T-ventiler
Triple slang
3-tums hålsåg
Slangklämmor
Uppvärmd
bränslefilter Magnetventil med tre portar
Högtrycks T-ventil
Switch
Skruvmejsel
Kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

Installera en extra uppvärmd bränsle tank i en outnyttjad del av ditt fordon såsom hörnet av stammen eller fotutrymmet för ett av de passagerarsäten. Tanken kan vara antingen en integrerad enhet eller en metall tank med kylflänsarna svetsade in i den. Det bör ha två 1/2-tums slangkopplingar som leder till och från aggregatet, samt en enda slang montering leder till kroppen av tanken.
2

Skär kylaren linjer in och ut ur bilens kylare med en slang fräs. Montera T-ventiler mellan de skurna ändarna av linjer för att sätta tillbaka dem. Fäst de två kylmedelsledningarna från en längd av triple slang (två kylmedelsledningarna och en bränsleledning sammanförs i en större slang) till de kvarvarande beslag på T-ventilerna. Använd slang saxen för att klippa den tredubbla slangen ett par meter längre än avståndet från kylaren till den extra bränsletank. Addera 3

Borra ett hål genom brandväggen med en 3-tums hålsåg, och passera den andra änden av den tredubbla slangen genom hålet. Kör slangen till WVO tanken längs fordonets golv. Försök att hålla dig så nära kanten av ramen som möjligt för att hålla slangen ur vägen. Trimma tredubbla slangen till rätt längd.
4

Anslut de två kylmedelsledningarna i tredubbla slangen till de två beslagen på extra tank värmare, och hålla dem på plats med slangklämmor. Anslut den återstående bränsleledningen till hjälptanken huvudsakliga montering med en slangklämma.
5

Montera en uppvärmd bränslefilter i motorrummet, och fäst bränsleledningen från tredubbla slangen till inloppet av bränslefiltret. Kör mer bränsleledningen från utloppet av bränslefiltret till en ingångsport för en tre-port solenoid monterad nära den befintliga diesel linje. Skär diesel linjen nära till solenoiden. Fäst den del av diesel linje som kommer från diesel tank till en annan solenoid ingångsport och den del av diesel linje som går från motorn till solenoiden utgångsport.
6

Skär diesel returledningen om en fot från motorn med en slang fräs. Skär bränsleledningen precis innan den når motorn, och återförenas den med en hög-tryck T-ventil. Anslut den korta delen av diesel returledning till T-ventilen för att bilda en slinga som returnerar oförbränt bränsle till motorn.
7

Skruva fäste för brytare styr solenoiden någonstans på instrumentbrädan i fordonet med den medföljande hårdvaran. Denna omkopplare gör att du kan styra vilken tank levererar bränsle inifrån fordonet.
8

Lägg kylvätska tills hela systemet är fullt. Lufta bränsleledningarna antingen genom att pumpa bränsle genom systemet eller suga ut luften med en pump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133996.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.